Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

Social (Categoria articolului)

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.

Acțiunea se desfășoară în perioada 20-24 martie 2023, iar luni, 20 martie, în sala mică a Casei Tineretului a avut loc deschiderea oficială a evenimentului. Oaspeții Câmpinei și ai Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” sunt peste 40 de elevi și cadre didactice de la școlile partenere - College ”Henri Bourrillon”, din Mende - Franța, IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera - Italia. Aceștia au fost așteptați cu pâine și sare, iar după câteva cuvinte de deschidere din partea profesorilor Cerasela Marin, coordonatorul evenimentului, și Cristian Șendroiu, directorul adjunct al instituției, li s-a oferit un scurt moment artistic cu elevi ai școlii câmpinene - Teodora Fodac, Ioana Alexia și corul școlii, condus de profesor Elena Anastase.
A urmat un scurt atelier în cadrul căruia copiii au avut posibilitatea să se cunoască între ei, gazdele pregătindu-le oaspeților o serie de momente cu totul și cu totul speciale pe parcursul acestei săptămâni, până vineri, 24 martie, când se încheie acțiunea. Dincolo de cunoașterea reciprocă și de schimbul de experiență, câmpinenii și-au propus să le ofere oaspeților lor prilejul unei scurte incursiuni în tradițiile românești, dar și posibilitatea de a vedea Câmpina și împrejurimile, astfel încât pentru toți oaspeții vizita la Câmpina să rămână o amintire frumoasă.

3246 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Goran Ion 20.03.2023 21:58 Felicitari d-le Catalin Bercaroiu! Succese cat mai mari in munca nobila pe care o desfasurati! Sa fiti sanatos alaturi de familie si toti cei ce va sunt dragi!

Social

1662 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

1681 vizualizari
27 mai 2023 11:25

SING, proiect Erasmus al Fundației Zamolxes, la Câmpina

Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.