Partidul primarului Horia Tiseanu, singura formațiune politică din Câmpina cu datorii la bugetul local

Actualitate (Categoria articolului)

Vă vine sau nu să credeți, dar aceasta este realitatea. PNL, partid al cărui președinte este, la nivel local, primarul Horia Tiseanu, are datorii la bugetul municipiului. Mai exact, are restanțe la plata chiriei pentru sediul din Strada Mărășești.

Pentru aceste restanțe, de ordinul a câtorva zeci de milioane de lei vechi, PNL a primit somație de la Direcția Economică din cadrul Primăriei Câmpina, documentul fiind public. Trebuie să facem, totuși, două precizări. Prima - chiria pentru sediul unui partid este de doar 4 lei/mp/lună, conform hotărârii Consiliului Local. A doua precizare - datoria este moștenită de la vechiul PNL și nu s-a reușit nici până astăzi achitarea ei, deși au trecut doi ani de când PNL și PDL au fuzionat, formând noul PNL. 
Noul PNL a moștenit și alte datorii de la vechiul PNL - la gaze (aproape 100 milioane lei vechi, sumă achitată între timp) și la apă (aproape 10 milioane lei vechi, achitată parțial, iar apoi diferența fiind reeșalonată). Înainte de fuziune, facturile vechiului PNL erau plătite în mare parte de Virgil Guran. După plecarea acestuia pe la alte partide, nu a mai achitat nimeni datoriile pentru sediu și astfel facturile s-au tot adunat. Ulterior, noul PNL a mai plătit câte ceva, dar nu suficient încât să se ajungă la zi cu debitele. Vestea bună este aceea că Guran s-a întors la PNL Prahova și, cine știe, poate dă o mână de ajutor la achitarea restanțelor. Vestea proastă - iată că află toată lumea că tocmai partidul primarului are datorii la bugetul local, lucru absolut rușinos.

4952 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert hogea 27.09.2016 20:53 Ce atata vaicareala ,vinde cladirea se platesc datoriile si se muta la cort la autogara.

Actualitate

177 vizualizari
01 mar. 2024 11:37

Primim de la cititori. Ciotul de pe Strada Primăverii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425, această imagine surprinsă pe Strada Primăverii, din Câmpina, în apropierea intersecției cu Strada Castanilor.

162 vizualizari
01 mar. 2024 07:51

Proiectul de OUG privind comasarea alegerilor, în consultare publică. Primarii și președinții CJ își pot schimba partidul din aprilie până în septembrie

Guvernu a publicat, în consultare publică, proiectul de ordonanță de urgență privind organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare și alegerilor locale stabilite la data de 9 iunie 2024. Față de legislația în vigoare, acest proiect vine cu o serie de derogări interesante, iar cele mai importante prevederi vi le prezentăm în continuare. Proiectul integral poate fi consultat AICI.

Alte stiri recente

676 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

860 vizualizari
29 feb. 2024 20:34

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Programul și delegările

Sâmbătă, 2 martie, se reia campionatul Ligii A Prahova. Iată programul primei etape a returului și delegările: