RADEF a dat în judecată firma Rotalic pentru cinematograful din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe rolul Secției Civile din cadrul Judecătoriei Câmpina există două dosare în care părțile implicate sunt Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor și societatea Rotalic SRL. Practic, RADEF a dat în judecată firma în cauză o dată pentru recuperarea chiriei restante și o dată pentru încetarea contractului de locațiune.

În primul dosar, instanța a admis cererea RADEF privind obligarea firmei Rotalic să plătească 42.741 lei reprezentând chiria restantă aferentă perioadelor mai 2014-octombrie 2014 și octombrie 2015-iunie 2016, precum și suma de 37.182 lei - contravaloare penalități de întârziere. În cel de-al doilea dosar, RADEF solicită încetarea contractului de locațiune dintre cele două părți pentru cinematograful din Câmpina, astfel încât imobilul să devină liber de orice sarcină. Procesul a început în luna septembrie a acestui an, iar următorul termen a fost stabilit pentru 15 noiembrie 2016.
Vă reamintim, cinematograful din Câmpina (de fapt, fostul cinematograf) aparține RADEF, dar a fost închiriat firmei Rotalic SRL în anul 2004. 'Eu vreau ca RADEF să-și ia clădirea înapoi, de aceea nici nu le-am mai plătit chiria. Oricum, mi-au pus destule bețe în roate de-a lungul timpului. Am încercat de mai multe ori să le dau cinematograful înapoi, dar reprezentanții RADEF refuză să semneze procesul verbal de predare-primire pentru că, în conformitate cu contractul, trebuie despăgubiți chiriașii care au investit în imobil. Există prevederi contractuale foarte clare în acest sens și eu sper ca instanța să țină acum cont de ele', ne-a declarat Cătălin Roman, administratorul firmei Rotalic.

8287 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Serban 10.11.2016 23:18 De ce nu se fac demersuri pentru extinderea spitalului pe terenul unde e amplasat cinematograful? Sa se expertizeze cladirea si poate se gasesc solutii.
  • Tudor Darius 27.07.2018 16:36 Eu una vreau cinema.Intrebati prin Primarie ca vrea sa il ia de la Radef,sa il demoleze sa faca parcare la infectul ala de spital.Pe bune.Nu stim sa ne tinem nici putinii tineri in oras,sa aduca valoare adaugata orasului.Cine sa se zbata.Putem sa luam fonduri europene.Poate dl Pitigoi sa mearga la Bucuresti sa se implice sa aduca pe cei de la Radef si de la minister sa semneze cedarea cladirii.In afara de Casa de Cultura activitati cu intelectuali gen Casa Tineretului pauza.Si ar trebui ca domnii Fratila si Buda sa dispara din peisaj.
  • Tache 26.10.2020 16:18 Sper ca noua administratie ,primar ,consilieri sa ia masuri.Sunt multi cei care vor cinematograful innapoi.Daca se vrea cultura in oras sa il demita pe Buda de la Casa Tineretului ( ...) si sa dea afara habarnistii din primarie daca n-au macar bunul simt sa plece de buna voie.Apoi sa se rupa contractul cu Hidro si cu Eliro,sa dinamiteze Turnul din Pisa sa se inteleaga cu proprietarul,apoi pace intre Cs Campina si nea Mircea Hagianu.Apoi totul intra in normal
  • Aldea Ioana 27.08.2021 21:21 am citit pe site radef si cica a fost construit in 1959 si cladirea nu are cadastru.poate noua administratie repara moral daunele unora
  • NostalGicu 03.01.2022 15:25 Pana nu omoară pe cineva nu se vor lua masuri.

Actualitate

1583 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.

2518 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

2 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

1378 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1248 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.