Balerinele din Câmpina, participare remarcabilă la a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii"

Eveniment (Categoria articolului)

La Constanța a avut loc recent cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii", un concurs extrem de puternic, cu peste 1.500 de participanți de la cele mai importante cluburi și școli de dans din țară. Iar aici, pe scena "Stelelor aurii", au strălucit din nou și fetițele din Câmpina, elevele profesoarei Dorina Popa. Așa cum ne-au obișnuit în ultimii trei-patru ani, micuțele dansatoare s-au întors acasă cu numeroase premii. 

Andra Anghelache – Premiul I, show dance, 8 ani (Scufița roșie)
Andra Anghelache și Andreea Geantă – Premiul I, liric, duo 7-9 ani (Dream it possible)
Ana Petrovanu – Premiul I, jazz solo, 12 ani (Sally’s Dance)
Clara Seneș - Premiul I balet solo, 12 ani (Clara’s dance)
Grupul ALLEGRO (Andra Anghelache, Ștefania Panaitescu, Sara Bogza, Miruna Drăguș, Aydonia Gurbet, Andreea Geantă, Ingrid Motoroiu, Teodora Lamba, Ștefania Ionică, Ioana Crijanovschi) – Premiul I, balet grup, 10-12 ani (Primăvara)
Andra Anghelache și Andreea Geantă - Premiul al II-lea, balet duo, 7-9 ani (Variația prietenelor)
Ingrid Motoroiu și Teodora Lamba – Premiul al II-lea, show dance duo, 7-9 ani (Two Happy Mice)
Ana Petrovanu – Premiul al II-lea, balet, solo, 12 ani (Variație Odalisque)
Sara Bogza – Premiul al II-lea, balet, solo, 12 ani (Variație Paquita)
Alessia Anghel – Premiul al II-lea, balet solo, 13-15 ani (Variație Colombina)
Teodora Morar – Premiul al III-lea, balet solo, 11 ani (Variație Cupidon) și tot premiul al III-lea pentru dans contemporan (Battle’s Spirit)
Ștefania Ionică – Premiul al III-lea, liric, 13-15 ani (Purity)
Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, folclor internațional, duo, 10-12 ani (Polka)
Andreea Geantă – Mențiunea I, balet solo, 10 ani (Pas de trois, Lacul Lebedelor)

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este o adevărată desfășurare de forțe, un concurs organizat pe 17 secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 20 de ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. "Sunt atât de mândră de fetițele noastre! S-au întrecut cu dansatoare de la cluburi și școli cu renume și au fost extraordinare. Bucuria este imensă și aș vrea să le felicit din toată inima pentru că, iată, au ajuns să danseze alături de mari talente și să obțină premii importante chiar într-o asemenea companie selectă. Le mulțumesc și părinților pentru susținerea lor permanentă!", ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor de la Câmpina.
Din juriu au făcut parte personalități recunoscute în domeniu: Monica Cherecheș - director Secția de balet a Teatrului "Oleg Danovski", fostă prim-solită a acestei instituții, dar și a Operei Naționale; Adrian Cosmin - dansator, finalist al emisiunii “Românii au talent”; Louise Chapovaloff - multiplă campioană a Confederației de Dans din Franța, dansatoare la Ballet de L'Opera Metz, Shenzen Conservatory și Canton Conservatory (China), actualmente membra a Worldwide Entertainment Productions; Doina Stăiculescu - emblema gimnasticii ritmice din România, vicecampioană olimpică în anul 1984, maestru emerit al sportului. 

5108 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2221 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1929 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

391 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

323 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.