Un an de la pierderea procesului pentru “turnul înclinat”. Încă mai așteptăm soluțiile Primăriei Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 20 ianuarie 2016, la Curtea de Apel Ploiești, Primăria Câmpina pierdea definitiv și irevocabil procesul prin care încerca anularea contractului de concesiune încheiat cu firma Erin SRL pentru terenul pe care a fost construit "turnul înclinat", acel monstru de beton din centrul municipiului.

La prima şedinţă a Consiliului Local, de după pierderea pricesului, primarul Horia Tiseanu, aflat atunci înaintea unei noi campanii electorale, a promis că va găsi o soluţie pentru a se deschide un nou proces împotriva firmei Erin. A trecut un an, perioadă în care nu s-a întâmplat absolut nimic. Probabil nici nu s-a mai discutat serios despre acest subiect la Primărie, darămite să se găsească o soluție. Singurele discuţii, mai degrabă informale, au fost în cadrul unei comisii a Consiliului Local, acolo unde s-a pus întrebarea dacă ar fi posibilă varianta de a-l obliga pe proprietar (firma Erin) să acopere clădirea cu nişte mesh-uri uriaşe, de genul celor folosite mai ales în străinătate pentru a camufla clădirile pe perioada unor lucrări de renovare. Dar a fost doar o discuție fără nicio finalitate. Cert este că acea clădire nu poate fi demolată decât cu acordul proprietarului, ceea ce ar implica niște costuri din partea acestuia și nici nu poate fi terminată, pentru că terenul de sub ea nu este stabil. Poate fi acoperită cu mesh-uri, dar asta tot firma Erin ar trebui să facă.

Pentru cei interesați de dedesubturile acestei povești, vă recomandăm să citiți Aflăm de la instanță: Erin SRL a avut autorizație de la Primărie pentru toate cele șapte etaje ale construcției din centrul municipiului

4824 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bratu Gabriel 16.01.2017 10:30 Singura speranta sta in PSD sa modofice legea in Parlament,e in mana lor ,poate si cei din PSD Campina se vor trezi din somn,dar pana atunci ramane un simbol al PROSTIEI,NESIMTIRII,SI CORUPTIEI a acestor perioade mizerabila din istorie necontrolata legislativ.Sunt multe constructii in tara pe regimul acesta de modoficare proiect si obtinere unei noi autorizatii de constructie,asa ca TREZITI-VA cei avizati ,nu aveti nici o scuza.
  • specialistul 18.01.2017 11:29 Nu e nicio problema cu cladirea. Chiar daca ar fi putin inclinata (ceea ce se pare ca nu a fost aratat de nicio expertiza pana acum), problema se poate remedia si cladirea se poate termina. Exista metode de imbunatatire a solului, in cazul in care pamantul de sub cladire chiar e prea slab. Demolarea nu se va intampla, proprietarul a castigat in toate instantele, Primaria ar trebui sa invete sa lucreze CU oamenii pentru a rezolva problemele. In loc ca turnul asta sa fie o problema, el chiar poate reprezenta o speranta pentru Campina, in sensul de spatii de productie care sa aduca locuri de munca pentru persoane calificate (deci nu vreun depozit obosit). Stam si vorbim de parcul ala logistic de 3 ani (stiind ca nu se va face NICIODATA asa cum e propus) si avem o ditamai ocazia in centru, dar noi vrem sa o demolam. Alesilor, mai invatati administratie!

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.