La Câmpina s-a desfăşurat finala fazei judeţene a Gimnaziadei la rugby-tag

Sport (Categoria articolului)

Terenul sintetic din incinta Căminului Petrol din Câmpina a fost vineri, 17 martie, gazda finalei fazei judeţene a Gimnaziadei la rugby-tag. Pentru această ultima fază a competiţiei s-au calificat opt echipe, care au fost împărţite în două grupe, finala aducând faţă în faţă echipele şcolilor din Măneşti şi Cocorăştii Colţ.

Cele opt echipe s-au calificat după ce au trecut de fazele locale, faţă de anii precedenţi, rugby-tag-ul fiind din ce în ce mai bine primit în rândul profesorilor şi al elevilor. Trebuie precizat că un meci de rugby-tag la acest nivel de vârstă are durata de 14 minute (două reprize a câte şapte minute), iar echipele sunt formate din câte şapte jucători, între care trebuie să fie obligatoriu minimum două fete. Gimnaziada este, de fapt, fosta competiţie Olimpiada Sportului Şcolar, rebranduită într-un limbaj de lemn, dar până la urmă important este că elevii au posibilitatea unei competiţii, indiferent de numele acesteia, după toanele trecătoare ale unui inspector sau ale unui ministru, dornic să-şi promoveze "reforma".
Meciurile fazei finale au fost spectaculoase, antrenante, echilibrate, elevii oferind întreceri viu disputate.
Iată rezultatele înregistrate:
Grupa A
Colegiul Grigorescu Câmpina - Liceul Filipeşti de Pădure 2-4
Şcoala Filipeşti de Târg - Şcoala Măgureni 5-5
Liceul Filipeşti de Pădure - Şcoala Măgureni 5-5
Colegiul Grigorescu Câmpina - Şcoala Filipeşti de Târg 2-6
Şcoala Filipeşti de Târg - Liceul Filipeşti de Pădure 2-4
Şcoala Măgureni - Colegiul Grigorescu Câmpina 8-1
Grupa B
Şcoala Cocorăştii Colţ - Şcoala Cornu 5-3
Şcoala Măneşti - Colegiul Cantacuzino Sinaia 6-1
Şcoala Cornu - Colegiul Cantacuzino Sinaia 6-4
Şcoala Cocorăştii Colţ - Şcoala Măneşti 7-7
Şcoala Măneşti - Şcoala Cornu 6-1
Colegiul Cantacuzino Sinaia - Şcoala Cocorăştii Colţ 3-6
Semifinale
Liceul Filipeşti de Pădure - Şcoala Cocorăştii Colţ 3-5
Şcoala Măneşti - Şcoala Măgureni 8-7
Finala mică
Şcoala Măgureni - Liceul Filipeşti de Pădure 5-3
Finala
Şcoala Măneşti - Şcoala Cocorăştii Colţ 8-6
La festivitatea de premiere, oficiată de reprezentanţi ai Federaţiei Române de Rugby, s-au acordat cupe, diplome, precum şi o serie de premii individuale.
Echipa câştigătoare s-a calificat la etapa regională, care va avea loc pe 22 martie, la Câmpulung-Muscel.

5443 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1860 vizualizari
29 ian. 2023 21:37

Mai multe clasări pe podium pentru atleții câmpineni la Romanian Masters Athletics, de la București

În week-end, la București a avut loc o competiție de atletism intitulată Romanian Masters Athletics, un excelent prilej de verificare pentru sportivi înainte de campionatele naționale de sală. Atleții câmpineni, pregătiți de Mihaela Marin și Jenica Bran, legitimați la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și la alte cluburi, au reușit o serie de rezultate foarte bune, promițătoare în perspectiva competițiilor viitoare.

2283 vizualizari
29 ian. 2023 11:42

Sute de sportivi din întreaga lume vor veni la sfârșitul lui aprilie la Câmpina și Comarnic la Cupa ”Țărilor Latine”, la orientare sportivă

În calendarul competițiilor internaționale de orientare sportive, Cupa ”Țărilor Latine” este una dintre competițiile de anvergură, în primul rând prin numărul mare de sportivi care participă. După ce în octombrie anul trecut, această competiție s-a desfășurat în jurul Cascadei Iguazu, din America de Sud, la granița dintre Brazilia, Argentina și Paraguay, ediția a 28-a, programată pe 28 aprilie - 1 mai va avea loc în România, la Câmpina și Comarnic.

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.