Cinci investitori privați au cumpărat terenul Petroutilaj din Poiana Câmpina pentru a dezvolta noi afaceri

Actualitate (Categoria articolului)

Întregul teren al societății Petroutilaj (fosta Uzină Poiana, aflată în faliment) a fost cumpărat de cinci investitori privați din Câmpina, Breaza și București. Este vorba despre un teren de 66.939 mp (aproximativ 7 hectare), cu construcțiile aferente, situat în zona centrală a comunei, acolo unde era și sediul social al Petroutilaj, fiecare investitor având câte o suprafață, mai mare sau mai mică, pe care intenționează să dezvolte diverse afaceri. Pentru Poiana Câmpina, acest lucru înseamnă noi locuri de muncă, dar și venituri importante la bugetul local.

"Ne-am dorit foarte mult să atragem investitori pentru această zonă a localității, am încercat prin Camera de Comerț și Industrie, am încercat prin contactarea a diverse ambasade, am încercat chiar și prin relațiile noastre ca reprezentanți ai administrației locale și iată că a venit ziua când putem spune că avem acești investitori. Pentru comuna Poiana Câmpina este un lucru extraordinar care înseamnă dezvoltare, locuri de muncă, diverse alte activități care vor apărea pe lângă noile investiții, înseamnă venituri mai mari la bugetul localității", a afirmat primarul Alin Moldoveanu, care a mulțumit Consiliului Local, la ședința din această seară, pentru acordul de principiu necesar demarării procedurilor de realizare a noului PUZ. (video
Reprezentanții celor cinci firme care au achiziționat diverse suprafețe din terenul Petroutilaj au venit la ședința Consiliului Local Poiana Câmpina, pentru a se prezenta și pentru spune ce intenționează să facă la Poiana. Practic, fostul teren al Uzinei Poiana va deveni un mic parc industrial. Este vorba despre firmele:
- Telsec București (telecomunicații și IT) - care dorește să înființeze spații de producție și depozitare, spații comerciale și un spațiu de cazare. De asemenea, firma intenționează să acceseze fonduri europene pentru organizarea unor cursuri de pregătire în domeniul IT.
- Gemial K ProConstruct Breaza - firmă de construcții, amenajări interioare și exterioare, reparații; intenționează să amenajeze spații pentru depozitare și vânzare de materiale de construcții și amenajări, precum și o hală de producție.
- Raya Intertrade Câmpina ("Povestea Ceaunului") - dorește să înființeze un hotel și un restaurant
- Aveuro International Câmpina - spații de comerț, servicii și producție, pornind de la activitatea firmei, aceea de carosări auto - modificări constructive, adică de transformare a unor vehicule în microbuze de persoane, cu toate dotările necesare.
- Village Park (firma construiește case în stil elvețian) - dorește să înființeze spații de producție și depozitare, dar și o unitate de tip after school, cu toate dotările necesare.

Cele cinci firme sunt acum la stadiul de realizare a intabulării terenurilor și realizare a documentațiilor cadastrale, dar s-au apucat și de... curățenie, pentru că terenul care a aparținut Petroutilaj nu a mai fost îngrijit de foarte multă vreme. Iar ca o surpriză pentru administrația locală, cei cinci investitori au anunțat că vor dona o suprafață de teren pentru construirea unui nou sediu al Primăriei Poiana Câmpina și, de asemenea, vor suporta 50% din costurile necesare construcției. Actualul sediu al Primăriei este mult prea mic pentru activitatea desfășurată, iar pentru extindere nu există spațiul necesar.

14215 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai 25.04.2019 22:09 Si tot pe primarul care face treaba asta vor sa il lege, in vreme ce Tiseanu, care a promis parc industrial de acum o gramada de ani, zburda liber!
  • Dany 25.04.2019 22:16 Bai , astia din Campina , care il sustineti pe Tiseanu : asta al vostru cand face parcul industrial promis acum 7 ani !?! Ca ete , asta al nostru , de la Poiana , pe care il injurati peste tot , a facut aproape un parc industrial , fara sa il anunte inainte ! Daca il mai alegeti inca o data pe Tiseanu patru ani , in 2024 va veti ruga sa ne lasam sa va lipiti la Poiana !
  • bravo poiana 26.04.2019 15:34 Campina in 10 ani va deveni un satuc cu pensionari.Si cu maidanezi d-aia rai sa nu te plimbi in siguranta pe strada.Sa il mai voteze un mandat pe Tisistan apoi pe Pitigoi inca 5.Asa sa ii ajute cel de sus pe campineni.Pentru ca are Campina bani,oamenii cinstiti isi platesc darile ca ei sa le risipeasca.Vine vara,iar se asteapta plimbari,diurne,in afara de salariul baban.Sa se uite in jur cei din Campina la Cornu,Telega,Banesti care nu au bugetul Campinii si acceseaza fonduri europene.In schimb are un primar care spune povesti de noapte buna la Energetic rullz.
  • mihai MIHAI 01.06.2019 16:50 SA NU CUMVA SA AJUNGA LA FIER VECHI ,CA MULTE ALTELE ,IAR APOI SA-I DOAR IN COT !!!
  • MIHAILA MANUELA 19.06.2019 13:25 Felicitari tuturor investitorilor care vor aduce locuri de munca in Poiana Campina,localitatea copilariei mele, pe care mereu o revad cu drag si nostalgie! as vrea sa stiu unde se pot depune CV-uri de angajare la cele 5 firme investitoare, pentru cei care chiar au nevoie de un loc decent de munca? multumim!
  • fire74 22.06.2019 11:20 Binevenite investițiile și investitorii! Însă aș fi preferat ca pe cele aproximativ 7 ha să se facă băi sărate... În acest fel ar fi fost toți cetățenii în câștig. Cine nu a fost la Felix să meargă și să vadă un "fâs" scump ca dracu... Aici ar fi ieșit ceva de neimaginat! Ar fi pus Poiana pe harta turistică... Putea să ajute și tov. Simion cu forajul apei sărate ca a tot primit 'bonusuri' de la primărie...

Actualitate

1111 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1521 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2168 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1661 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.