Compartimentul de Neonatologie de la Spitalul Municipal Câmpina este de nivel internațional

Sănătate (Categoria articolului)

”Avem dotări de nivel internațional”, este afirmația coordonatorului Compartimentului de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Cristina Popa. Este un compartiment important, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, iar rezultatele încep să se vadă.

Atât Secția de Obstetrică-Ginecologie, cât și Compartimentul de Neonatologie, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, sunt printre cele mai bine dotate spații ale acestei unități medicale.
Secția de Obstetrică-Ginecologie este coordonată de dr. Cristina Radu, are o capacitate de 35 paturi, patru medici și o dotare de invidiat pentru alte spitale de același calibru cu cel câmpinean. ”Secția noastră este complet reabilitată, igienizată și modernizată. În cadrul secției asigurăm o mulțime de servicii - ecografie de sarcină, colposcopie, laparoscopie, histeroscopie, precum și medicină materno-fetală, iar condițiile de cazare sunt la standarde dintre cele mai înalte”, ne-a declarat dr. Cristina Radu, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie.
În cadrul Compartimentului de Neonatologie. dr. Cristina Popa, coordonatorul acestui compartiment, ne-a prezentat dotările de nivel internațional de aici: ”De curând am primit sponsorizări și donații de la Organizația Salvați Copiii - un ventilator neonatal, pe care îl putem fololsi pentru nou-născuții prematuri, dar și pentru cei care au probleme de respirație, asigurând și posibilitatea respirației nonivazive. Mai avem un aparat de analiză a gazelor sanguine, avem o masă radiantă, unde nou-născutul este monitorizat, precum și mai multe incubatoare. Nivelul maternității noastre este 1B, dar avem dotări peste acest nivel, pentru că avem toate aceste aparate, dar și salon de terapie intensivă dotat la standarde internaționale, inclusiv cu sisteme de monitorizare. Pe viitor, ne propunem și o să înființăm sistemul prin care mămicile să poată să aibă nou născuții direct în salon și personalul nostru să ajute la îngrijirile de rutină”.
De asemenea, dincolo de dotări, spațiile sunt vopsite în culori vii, atrăgătoare, cu diverse personaje sau peisaje, menite să asigure un cadru cât mai propice desfășurării unui act medical de înaltă calitate.

5769 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • EvoBeton 13.11.2022 19:18 Felicitari!!
  • Mihai Nicolae 14.11.2022 20:20 Ați făcut un lucru minunat pentru comunitate. Felicitări!
  • DomnuRoz 26.11.2022 01:19 bun asa

Sănătate

1253 vizualizari
21 mar. 2023 19:11

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

2067 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.