Autoritatea Electorală Permanentă a verificat afișajul electoral din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Echipe formate din reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente (AEP) și birourilor electorale județene fac verificări în teren cu privire la afișajul electoral. O astfel de echipă a ajuns ieri și la Câmpina, unde a urmărit cu precădere afișajul de pe panourile electorale, dar și pe cel din spațiile private. Din informațiile noastre, nu au fost depistate nereguli.

După cum probabil știți, Legea alegerilor locale a fost modificată, iar afișele au rămas singura modalitate de promovare a candidaților pe domeniul public. Nu mai sunt permise nici bannerele, nici mesh-urile, nici panourile publicitare fixe sau mobile, nici mesajele electorale inscripționate pe vehicule. Afișele trebuie să aibă dimensiuni standard, iar pe un panou electoral trebuie să existe un singur afiș al unui partid sau candidat. Este permisă amplasarea afișelor în spații private numai cu acordul proprietarilor, deținătorilor sau administratorilor, după caz. 
Acestea aspecte a dorit să le verifice echipa de control de la AEP. 
Cât despre distrugerea unor afișe de pe panourile electorale din unele cartiere ale Câmpinei, aici este treaba Poliției, care poate efectua cercetări în urma depunerii unei plângeri din partea candidatului sau formațiunii politice afectate. Și există astfel de plângeri depuse la Poliția Câmpina din partea celor mai importante partide locale.

4292 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.