Primăria comunei Berceni mulțumește pompierilor prahoveni și voluntarilor care au intervenit în urma dezastrului provocat de ploile torențiale

Actualitate (Categoria articolului)

Comuna Berceni a fost devastată de inundațiile provocate de ploile torențiale care au afectat județul Prahova în ultima perioadă. 99 de gospodării și locuințe au fost inundate, fenomenele meteo extreme fiind catalogate “fără precedent în județ” de Instituția Prefectului Prahova. Pagubele cele mai mari au fost în satele Cătunu și Berceni.

După cum precizează Primăria Berceni, “în cele 27 de ore de cod roșu hidrologic și meteorologic, pompieri și echipe de voluntari coordonate de autorități au intervenit cu utilaje pentru deblocarea canalelor obturate, blocarea scurgerii apelor pe Strada Tineretului ( Berceni), spargerea fostei căi ferate CCF în două locuri pentru evacuarea mai rapidă a apei acumulate în Cătunu, lărgirea și adâncirea șanțurilor în Berceni, evacuarea apelor din gospodarii cu pompa din dotare și deblocarea manuală a șanțurilor în mai multe sate. Alături de autorități au fost pe teren 126 pompieri cu 13 autospeciale, trei buldoexcavatoare (sprijin oferit de Apazol, Aramda, Custom Services Construct), două tractoare (sprijin oferit de Vicand Claudella și Coman Bogdan), 14 voluntari ai serviciului de intervenții în situații de urgență, 13 localnici cu spirit civic și șapte consilieri locali”.
De sâmbătă, 1 iunie, autoritățile au început distribuirea de alimente și au solicitat ajutorul instituțiilor statului și Guvernului României, așteptându-se comisia care să evalueze pagubele în teren. Tot la solicitarea Primariei Berceni, Crucea Roșie România va distribui luni, 3 iunie, saltele, saci de dormit și apă plată celor mai afectate familii. De asemenea, pentru luni a fost convocată ședința de urgență a Consiliului Local pentru a se decide forma și valoarea ajutoarelor ce vor fi acordate de la bugetul local, iar miercuri se va decide, în ședința de Guvern, acordarea de ajutoare pentru cele mai afectate locuințe din comună.
“Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în aceste momente grele, celor care s-au rugat pentru comuna noastră și bunului Dumnezeu pentru că ne-a apărat de alte posibile pierderi mai grave, eroilor pompieri, domnului comandantal  ISU Prahova, doamnei prefect și domnului comandant al Jandarmeriei Române. Trasmitem tuturor celor afectați că rămânem alături de ei și vom face toate demersurile necesare pentru a-i ajuta”, este mesajul Primăriei Berceni, instituție condusă de primarul Cosmina Pandele.

(Sursă foto - Primăria Berceni)

3634 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

647 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1577 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: