Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

Actualitate (Categoria articolului)

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

Astfel, sâmbătă, 8 mai 2021, aproximativ 500 kg de pește din speciile cteno și fitofag - hipă și novac au fost aduse în lacul câmpinean. Sunt specii care se hrănesc cu fitoplancton și zooplancton, adică exact ierburile care se întind în zona malurilor. În plus, aceste specii de pești au și menirea de a contribui la curățarea apei, scopul final fiind acela de a reda Lacului Bisericii strălucirea de altădată.
La acțiunea de astăzi a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar reprezentanții AGVPS au mulțumit Primăriei pentru sprijin și au transmis membrilor asociației și tuturor pescarilor că, după încetarea perioadei de prohibiție, se vor introduce o serie de restricții privind pescuitul pe Lacul Bisericii, tocmai pentru a se menține pe o durată cât mai mare populația de pește care va determina curățirea naturală a lacului. Mai mult, se vor schimba unele reglementări privind pescuitul recreativ de aici, iar AGVPS și Poliția Locală Câmpina vor intensifica acțiunile de control pentru respectarea reglementărilor care vor fi impuse.
Precizăm faptul că zona de agrement Lacul Bisericii (cu parcul și locul de joacă) se află în administrarea municipalității câmpinene, în timp ce AGVSP are în administrare luciul lacului.

8158 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 08.05.2021 20:30 Din câte știu Agenția Judetenana a Vinatorilor și Pescarilor Sprtivi este prescurtat AJVPS . Ce înseamnă AGVPS nu știu ! Și apoi nu pescarii amatori trebuie sa va faceți griji ci cu braconierii ! Dacă intra braconierii intr-o noapte curată balta de peste !

Actualitate

2663 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.

4067 vizualizari
21 iun. 2021 12:10

Stadiul documentațiilor pentru cele trei sensuri giratorii de pe DN1, de la Bănești, Florești și Păulești

2 comentarii

Consiliul Județean Prahova a alocat anul acesta, de la bugetul județului, câte 2 milioane lei pentru fiecare din cele trei sensuri giratorii de pe DN1, de la Bănești, Florești și Păulești. După cum știți, este vorba despre trei puncte critice de pe DN1, trei intersecții unde se produc frecvent accidente rutiere grave. Despre amenajarea acestor sensuri giratorii vorbim de câțiva ani buni, iar la solicitarea noastră, trimisă în baza Legii 544/2001, Consiliul Județean ne-a furnizat informații legate de stadiul documentației pentru cele trei sensuri giratorii.

Alte stiri recente

1705 vizualizari
22 iun. 2021 22:02

Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

1 comentarii

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

1662 vizualizari
22 iun. 2021 21:44

3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).