Cel mai performant aparat de spart pietre la rinichi cu ultrasunete a intrat în dotarea Spitalului Municipal Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

Recent, Spitalul Municipal Câmpina a achiziționat un aparat de spart pietre la rinichi folosind ultrasunetele, practic, cel mai performant aparat de pe piața medicală în acest moment. Este un aparat care folosește o tehnică non-invazivă, pacientul putând părăsi spitalul chiar în aceeași zi sau cel târziu în ziua următoare după efectuarea procedurii. O procedură care se poate realiza doar la recomandarea medicului urolog specialist.

”Acest aparat este o achiziție recentă a Spitalului Municipal și folosește ultrasunte pentru a sparge din afara corpului pietrele de la rinichi. Are posibilitatea să poziționeze pacientul astfel încât să putem fixa poziția pietrei cu un aparat de radiologie sau cu un ecograf performant. Odată localizată piatra, generatorul de ultrasunete poate focaliza mai multe unde ultrasonice și în acel punct rezonează, are energie mai înaltă și face ca piatra să se fragmenteze”, ne-a declarat medicul urolog Nicolae Popescu, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”Nu este nevoie de anestezie, nu este nevoie de tăiere, iar pacientul nu trebuie să stea în spital mai mult de o zi. Minim de traumatism și maxim de eficiență. Acest aparat are și o serie de contraindicații, tocmai de aceea fiind obligatorie recomandarea unui medic specialist. Nu există contraindicații legate de o categorie de vârstă sau de alt gen, ci doar de problemele medicale ale pacientului”, a mai adăugat medicul urolog Daniel Ioniță, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”În cadrul unui proiect POIM cu fonduri europene am reușit să achiziționăm aparatură medicală de aproape 5 milioane euro. Aparatul de spart calculii renali cu ultrasunete, extracorporal, este în momentul achiziției vârf de gamă, firma producătoare publicând într-un jurnal de circulație internațională faptul că primul aparat de această complexitate, din această gamă, este la Spitalul Municipal Câmpina. Avem medici calificați pentru a folosi acest aparat, există deja contractare cu Casa Națională de Asigurări pentru această procedură și sperăm să producem satisfacție pacienților care au astfel de probleme renale”, a concluzionat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

7774 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Berteanu Mariana 06.11.2022 01:50 Se poate solicita o programare, pentru a beneficia de aceasta procedura? Unde trebuie sa ne adresam! Multumesc !

Sănătate

1253 vizualizari
21 mar. 2023 19:11

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

2067 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.