CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

HidroPrahova încă mai caută soluții pentru bazinul dislocat și fisurat de la stația de epurare din Câmpina

- Actualitate -

HidroPrahova încă mai caută soluții pentru bazinul dislocat și fisurat de la stația de epurare din Câmpina

La începutul acestui an, la stația de epurare a Câmpinei, unde se desfășoară lucrări de modernizare, au apărut probleme mari. Apele freatice au ridicat cu mai bine de un metru unul dintre bazinele noi, construite anul trecut cu fonduri europene. Structura de rezistență a fost, practic, compromisă. Bazinul s-a dislocat și fisurat.

'În urma inspecției efectuate pe șantierul unde se construiește stația de epurare, a fost constatată o deplasare pe verticală a bazinului biologic. Pentru remedierea situației, antreprenorul a luat măsuri imediate și, totodată, va întocmi un plan de măsuri pe termen lung, ce va permite eliminarea riscului repetării acestui fenomen. De asemenea, Inspectoratul Județean de Construcții Prahova a fost informat în legătură cu această situație', a fost răspunsul pe care l-am primit de la conducerea HidroPrahova, la începutul lunii februarie a acestui an, atunci când am aflat despre problemele de la stația de epurare. 
Au trecut aproape opt luni de atunci. Am vrut să vedem ce se mai întâmplă acum la stația de epurare, dacă problemele au fost rezolvate, dacă lucrările continuă. 'Lucrările sunt în grafic. Dar trebuie să vedem cum rezolvăm cu bazinul afectat de apele freatice. Am comandat o expertiză tehnică pentru găsirea celei mai bune soluții în vederea rezolvării acestei situații. Când expertiza va fi finalizată, vom știi exact ce avem de făcut', ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. 

Modernizarea stației de epurare de la Câmpina a fost, până la 31 decembrie 2015, o investiție cu fonduri europene în cadrul proiectului 'Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova'. Acum, probabil că va fi inclusă în noul program european POIM 2014-2020, pentru care se încearcă obținerea finanțării în vederea continuării lucrărilor începute și demarării altora. Valoarea investiției privind stația de epurare este de 8 milioane euro. Lucrările au început în primăvara anului 2015 și sunt executate de asocierea de firme care a câștigat licitația - Passavant Roediger GMbH și SC Griro SA București.


09 Sep 2016 09:00 3968 vizualizari


Comentarii


268 vizualizari 28 May 2024 16:44 Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

În jurul orei 16.30, pe DN1 a avut loc un incident care a dus la blocarea traficului rutier.

citeste mai mult
934 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1685 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
15961 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie 2024 la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV