HidroPrahova încă mai caută soluții pentru bazinul dislocat și fisurat de la stația de epurare din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestui an, la stația de epurare a Câmpinei, unde se desfășoară lucrări de modernizare, au apărut probleme mari. Apele freatice au ridicat cu mai bine de un metru unul dintre bazinele noi, construite anul trecut cu fonduri europene. Structura de rezistență a fost, practic, compromisă. Bazinul s-a dislocat și fisurat.

'În urma inspecției efectuate pe șantierul unde se construiește stația de epurare, a fost constatată o deplasare pe verticală a bazinului biologic. Pentru remedierea situației, antreprenorul a luat măsuri imediate și, totodată, va întocmi un plan de măsuri pe termen lung, ce va permite eliminarea riscului repetării acestui fenomen. De asemenea, Inspectoratul Județean de Construcții Prahova a fost informat în legătură cu această situație', a fost răspunsul pe care l-am primit de la conducerea HidroPrahova, la începutul lunii februarie a acestui an, atunci când am aflat despre problemele de la stația de epurare. 
Au trecut aproape opt luni de atunci. Am vrut să vedem ce se mai întâmplă acum la stația de epurare, dacă problemele au fost rezolvate, dacă lucrările continuă. 'Lucrările sunt în grafic. Dar trebuie să vedem cum rezolvăm cu bazinul afectat de apele freatice. Am comandat o expertiză tehnică pentru găsirea celei mai bune soluții în vederea rezolvării acestei situații. Când expertiza va fi finalizată, vom știi exact ce avem de făcut', ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. 

Modernizarea stației de epurare de la Câmpina a fost, până la 31 decembrie 2015, o investiție cu fonduri europene în cadrul proiectului 'Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova'. Acum, probabil că va fi inclusă în noul program european POIM 2014-2020, pentru care se încearcă obținerea finanțării în vederea continuării lucrărilor începute și demarării altora. Valoarea investiției privind stația de epurare este de 8 milioane euro. Lucrările au început în primăvara anului 2015 și sunt executate de asocierea de firme care a câștigat licitația - Passavant Roediger GMbH și SC Griro SA București.

3821 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1584 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.

2525 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

2 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

1382 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1248 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.