127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpina reprezintă un capitol important în istoria petrolieră a țării, fiind chiar punctul din care a început ascensiunea acestei industrii. Aici, la Câmpina, în anul 1890 a apărut prima schelă petrolieră din România, asta după ce, cu trei ani înainte, pe malul râului Doftana a fost săpată prima sondă din zonă. Astăzi, în amintirea acelor momente, la Câmpina a fost dezvelită o placă amplasată pe instalația de pompare din fața Casei Tineretului.

Dezvelirea acestei plăci care evocă înființarea primei schele petroliere din România a avut loc la finalul unui eveniment mult mai amplu, un simpozion dedicat aniversării a 113 ani de la întemeierea școlii de maiștri sondori și rafinori, prima de acest gen din lume, înființată tot la Câmpina, în anul 1904. Iar întregul eveniment face parte din seria celor organizate la nivel național și dedicate împlinirii a 160 de ani de industrie petrolieră în România.
La dezvelirea plăcii de pe instalația de pompare de la Casa Tineretului, un simbol al industriei de altădată, au participat Mihail Minescu - prorector UPG și președinte al comitetului de organizare, primarul Horia Tiseanu și deputatul Dragoș Zisopol, alături de care s-au aflat cercetători științifici de la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina și de la Muzeul Petrolului din Ploiești, consilieri locali, primari din comunele vecine, reprezentanți ai Primăriei Câmpina.

Citiți și La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiști sondori din lume

13388 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3081 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4373 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

98 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

714 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.