127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpina reprezintă un capitol important în istoria petrolieră a țării, fiind chiar punctul din care a început ascensiunea acestei industrii. Aici, la Câmpina, în anul 1890 a apărut prima schelă petrolieră din România, asta după ce, cu trei ani înainte, pe malul râului Doftana a fost săpată prima sondă din zonă. Astăzi, în amintirea acelor momente, la Câmpina a fost dezvelită o placă amplasată pe instalația de pompare din fața Casei Tineretului.

Dezvelirea acestei plăci care evocă înființarea primei schele petroliere din România a avut loc la finalul unui eveniment mult mai amplu, un simpozion dedicat aniversării a 113 ani de la întemeierea școlii de maiștri sondori și rafinori, prima de acest gen din lume, înființată tot la Câmpina, în anul 1904. Iar întregul eveniment face parte din seria celor organizate la nivel național și dedicate împlinirii a 160 de ani de industrie petrolieră în România.
La dezvelirea plăcii de pe instalația de pompare de la Casa Tineretului, un simbol al industriei de altădată, au participat Mihail Minescu - prorector UPG și președinte al comitetului de organizare, primarul Horia Tiseanu și deputatul Dragoș Zisopol, alături de care s-au aflat cercetători științifici de la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina și de la Muzeul Petrolului din Ploiești, consilieri locali, primari din comunele vecine, reprezentanți ai Primăriei Câmpina.

Citiți și La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiști sondori din lume

12842 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2229 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1935 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

130 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1228 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.