Alunecările de teren de pe Strada Plevnei nu vor fi stopate nici anul acesta

Actualitate (Categoria articolului)

865.000 lei este suma inclusă în bugetul local al municipiului Câmpina pentru o lucrare importantă, foarte necesară și despre care se vorbește de ani buni la nivelul administrației locale fără, însă, să se facă și ceva concret. Este vorba despre combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. Din păcate, banii alocați anul acesta nu vor rezolva problema, deoarece suma necesară este mult, mult mai mare.

„Am decis să prindem în bugetul local această sumă, care poate părea mare la prima vedere, dar nici nu vreau să vă spun la ce valoare s-ar ridica întreaga lucrare pentru că este vorba despre o suma foarte, foarte mare. Practic, cu ceea ce am alocat noi acum nu vom putea asigura decât realizarea documentaţiilor necesare şi, probabil, rezolvarea problemelor legate de alunecările de teren pe aleile Păcii şi Sulfinei, care pleacă din Strada Plevnei. În schimb, vom căuta o posibilitatea de a accesa fonduri europene, poate chiar de mediu, pentru că putem considera că este o problemă de mediu, pentru realizarea întregii lucrări de pe Strada Plevnei”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. 
Problema alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei este veche şi a început în momentul tăierilor necontrolate de arbori între DN1 şi Plevnei. Este o zonă în pantă, care nu mai are stabilitate de multă vreme, fenomenul alunecărilor de teren fiind activ în permanență. Carosabilul prezintă crăpături și denivelări accentuate atât pe Plevnei, cât și pe cele două alei menționate. În anul 2006 a fost realizat un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării zonei, dar acest studiu va trebui reactualizat pentru că au trecut, iată, zece ani de la întocmirea lui.

7085 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 06.02.2016 14:03 Normal ca nu se face nimic ca de atatia ani ne rupem masinile.Alunecarea nu este de la nici o taiere de arbori daca s-ar analiza mai bine ar descoperi ca aceea zona are legatura cu denivelarea din DN 1(zona pod Poiana) ,drumul care duce la Cirex(Zona Matei) urmad aceasta denivelare sa fie si peste calea ferata in Poiana Campina (Zona Pitigaia) Oare sa fie o coincidenta sau sunt pe aceeasi linie???Probabil sub pamant se afla o punga mare de sare toate zonele denovelate fiind pe aceeasi linie cu fostele bai termale din Poiana-Campina (Zona Magurii)

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.