La Câmpina se desfășoară tabăra de pictură pentru elevi, la care participă și copii din Cahul

Actualitate (Categoria articolului)

În aceste zile, la Câmpina are loc prima ediție a taberei de pictură pentru elevi, intitulată ”Pe urmele pictorilor Nicolae Grigorescu și Ștefan Luchian”, proiect inclus în programul ”CâmpinArtelor” și la care au fost invitați să participe și mai mulți elevi de la Școala de arte din Cahul, localitate din Republica Moldova, înfrățită cu municipiul Câmpina din anul 2018.

De-a lungul acestei săptămâni, copiii au fost în diverse locuri din Câmpina - Lacul Bisericii, Muzeul memorial ”Nicolae Grigorescu”, Castelul ”Iulia Hasdeu”, parcul Soceram, dar și la Brebu, la Complexul muzeal Curtea Domnească. Peste tot, copiii și profesorii care îi însoțesc au avut ocazia să deseneze, să picteze, lucrările realizate în cadrul acestei tabere urmând a fi prezentate într-o expoziție al cărei vernisaj va avea loc vineri, 14 iulie, de la ora 13.00, la Casa Tineretului.
Tabăra este coordonată de Anda Miroiu, bibliotecar la Școala Gimnazială ”A.I. Cuza” Câmpina, iar în afara oaspeților de la Cahul, au fost prezenți și copii din Câmpina, de la mai multe școli, coordonați de profesorii Mihaela Baltag și Ionuț Popa.
În cursul zilei de miercuri, 12 iulie, cu toții au fost primiți la sediul Primăriei municipiului Câmpina de Alin Moldoveanu. Acesta i-a premiat pe fiecare în parte și a primit din partea participanților la această tabără un tablou inspirat din legenda miresei de la Lacul Bisericii.

2747 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1939 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

792 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

791 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

743 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.