"R.M.N", filmul lui Cristian Mungiu, va avea o proiecție specială la Câmpina, vineri, 23 septembrie 2022

Eveniment (Categoria articolului)

Cel mai nou film al lui Cristian Mungiu, R.M.N., va putea fi văzut într-o proiecție specială la Casa de Cultură “Geo Bogza”, vineri, 23 septembrie 2022, de la ora 18.00. Este un eveniment inclus în proiectul cultural “CâmpinArtelor”. Intrarea este liberă.

Premiera mondială a filmului a avut loc la ediția din acest an a Festivalul de la Cannes (Franța), unde a fost bine primit de critici, dar și de distribuitori, fiind achiziţionat spre difuzare, până la încheierea festivalului, în peste 40 de ţări. Filmul îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu şi Orsolya Moldován. Scenariul şi regia sunt semnate de Cristian Mungiu. Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din judeţul Alba, dar şi în alte localităţi din Transilvania.
Regizorul Cristian Mungiu descrie filmul ca fiind „o poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – şi vremurile actuale, resimţite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire. Este o poveste despre intoleranţă şi discriminare, despre prejudecăţi, stereotipuri, autoritate şi libertate, o poveste despre laşitate şi curaj, despre individ şi mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supravieţuire, despre sărăcie, despre frică şi un viitor neliniştitor”.
Așadar, o proiecție de gală la Casa de Cultură din Câmpina, un film prin care Cristian Mungiu face un RMN al societății de astăzi, iar rezultatele sunt cel puțin îngrijorătoare.

2554 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

437 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.

1909 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

Alte stiri recente

233 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

157 vizualizari
02 oct. 2023 18:27

Anunț privind înscrierea proiectelor pentru bugetare participativă

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: