15 Februarie 2022 - Ziua Naţională a Lecturii, celebrată la Şcoala Centrală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Clubul de Lectură, un proiect de suflet al al câmpineanului Ionuţ Oprea, în strânsă colaborare cu Școala Gimnazială Centrală, amplasează cea de-a patra căsuță cu cărți în incinta cunoscutei şi apreciatei unități de învățământ câmpinene. Acest fapt a fost posibil prin mărinimia şi deschiderea faţă de nevoile elevilor din unitatea şcolară din partea unui părinte inimos de la clasa a VI-a B.

Inițiativa Clubului de Lectură a fost aceea de a-i implica pe scriitorii locali în activitatea menită să-i atragă pe câmpineni către lectură, acum, la sărbătorirea  Zilei Naționale a Lecturii. Şi cum lectura fără carte nu este posibilă, a apărut ideea acestor căsuțe. Primele trei căsuţe din proiect poartă numele scriitorilor Florin Dochia, Codruț Constantinescu şi Mircea Teculescu, fiind amplasate în diferite puncte “strategice” ale municipiului, cotat drept municipiul cu cei mai mulţi intelectuali la suta de locuitori din România.
Cea de-a patra căsuță de lectură din Câmpina va purta numele fostului director al Școlii Gimnaziale Centrale (cunoscută şi sub titulatura de “Școala Generală nr. 2”), Alexandru-Maxim Blanck, profesorul de limba engleză care s-a dedicat educaţiei tinerelor generaţii de elevi timp de 44 de ani, un om cu multiple valenţe.  Cetățean de onoare al Muncipiului Câmpina, domnul profesor Alexandru-Maxim Blanck a fost și un împătimit călător prin lumea largă. Reportajele sale, publicate inițial în presa locală, au fost strânse și publicate recent într-un volum impresionant, de 400 de pagini, inititulat „Călator prin lume” (Editura Detectiv Literar). Căsuța de lectură care poartă numele profesorului Alexandru-Maxim Blanck reprezintă un minim gest de apreciere pentru un om care a îmbogățit timp de cinci decenii viața culturală, socială și educațională a orașului nostru. Suntem siguri că domnia sa ar fi apreciat și gustat acest gest menit a pune în valoare tocmai ceea ce a iubit cel mai mult - CARTEA!
Elevii Școlii Centrale sunt invitați să se implice, atât împrumutând cărțile care li se par interesante, cât și donând cărțile pe care, fie le-au citit, fie le deţin în dublu exemplar. “Cum funcționează? Iei cartea dorită, aranjezi frumos cărțile rămase și închizi cu grijă ușa! După ce o termini de citit, adu-o înapoi sau adu alta în locul ei. Dacă ai cărți și vrei să le donezi, pune-le în căsuță, pur și simplu! Scrie pe cărțile donate un mesaj de suflet pentru cititor!”, declară Ionuţ Oprea, iniţiatorul proiectului.
Menţionăm că această căsuţă de lectură “Alexandru-Maxim Blanck”, din incinta Şcolii Centrale, poate fi accesată de orice persoană iubitoare de lectură, fiind amplasată la intrarea în curtea şcolii.

2853 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3244 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2013 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.