O propunere interesantă: Câmpina ar putea găzdui o etapă a Campionatului Național de Automobilism Super Rally

Sport (Categoria articolului)

Organizarea unei etape a Campionatului Național de Automobilism Super Rally, pe un circuit stradal din municipiul Câmpina - aceasta este propunerea pe care a prezentat-o Valentin Crețu, din partea Clubului Motors House Racing, la una dintre întâlnirile privind organizarea, anul viitor, a evenimentului ”Câmpina Sporturilor”, un proiect inițiat de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Valentin Crețu a detaliat propunerea sa: ”Astfel de evenimente, tot pe circuite urbane, se mai desfășoară în localități precum Tg. Mureș, Mangalia, Deva, Craiova și București și se bucură de un mare succes, inclusiv în rândul publicului, fiind un excelent mijloc de a aduce acest frumos sport, automobilismul, mai aproape de pasionați, de oameni, până la urmă. Estimăm că la un asemenea eveniment ar putea participa cel puțin 60 de piloți, dar și numeroși spectatori din întreaga țară. Clubul nostru este afiliat la Federația Română de Automobilism Sportiv și am convingerea că un astfel de eveniment s-ar bucura de succes. De asemenea, din punct de vedere organizatoric, vor fi luate toate măsurile pentru deplina siguranță atât a piloților, cât și a spectatorilor”.
Ar fi un eveniment cu adevărat deosebit, Câmpina organizând la începutul anilor '90 o competiție de motociclism viteză pe un traseu urban, care s-a bucurat la momentul respectiv de mare succes. Poate chiar nu ar fi rău ca un întreg week-end să fie dedicat unor astfel de întreceri - motociclism viteză și automobilism. Mai mult, etapele Campionatului Național de Automobilism Super Rally sunt transmise în direct pe Look Sport, ceea ce ar putea însemna o foarte bună promovare pentru Câmpina.
Nu au fost singurele propuneri concrete cu care Valentin Crețu, reprezentantul Clubului Motors House Racing, a venit în fața autorităților, dar și a reprezentanților celorlalte cluburi sportive din Câmpina, precum și a profesorilor de educație fizică și sport de la unitățile de învățământ din localitate. Astfel, Valentin Crețu și-a arătat disponibilitatea de a implica, alături de ceilalți piloți din cadrul clubului, și în activitățile de la viitoarea pistă de karting: ”Având în vedere că în municipiul Câmpina deja există intenția de a se construi un circuit de karting, propunerea noastră este să ne implicăm activ în proiectarea, execuția și administrarea circuitului. În funcție de dimensiunea și bugetul proiectului, dorim să aducem la Câmpina un circuit pretabil competițiilor de nivel național și internațional. Prioritar, țintim inițierea și formarea în acest sport a cât mai multor tineri, dar putem contura un plan prin care partea comercială și de agrement din acest circuit ar putea susține toate cheltuielile ulterioare”, a mai spus Valentin Crețu.
De asemenea, piloții de la Clubul Motors House Racing și-au manifestat disponibilitatea de a organiza cursuri de conducere defensivă / sportivă pentru tinerii din Câmpina, deveniți conducători auto.

(Video cu caracter ilustrativ - aspecte de la o etapă a Campionatului Național de Super Rally, la Tg. Mureș, în vara acestui an; sursa - Look Sport)
(Foto cu caracter ilustrativ - aspecte de la competiția de motociclism viteză pe străzile din Câmpina, în vara anului 1990; sursa - Facebook.com/Câmpina în imagini)

6941 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1935 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4767 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

301 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1757 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară.