O propunere interesantă: Câmpina ar putea găzdui o etapă a Campionatului Național de Automobilism Super Rally

Sport (Categoria articolului)

Organizarea unei etape a Campionatului Național de Automobilism Super Rally, pe un circuit stradal din municipiul Câmpina - aceasta este propunerea pe care a prezentat-o Valentin Crețu, din partea Clubului Motors House Racing, la una dintre întâlnirile privind organizarea, anul viitor, a evenimentului ”Câmpina Sporturilor”, un proiect inițiat de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Valentin Crețu a detaliat propunerea sa: ”Astfel de evenimente, tot pe circuite urbane, se mai desfășoară în localități precum Tg. Mureș, Mangalia, Deva, Craiova și București și se bucură de un mare succes, inclusiv în rândul publicului, fiind un excelent mijloc de a aduce acest frumos sport, automobilismul, mai aproape de pasionați, de oameni, până la urmă. Estimăm că la un asemenea eveniment ar putea participa cel puțin 60 de piloți, dar și numeroși spectatori din întreaga țară. Clubul nostru este afiliat la Federația Română de Automobilism Sportiv și am convingerea că un astfel de eveniment s-ar bucura de succes. De asemenea, din punct de vedere organizatoric, vor fi luate toate măsurile pentru deplina siguranță atât a piloților, cât și a spectatorilor”.
Ar fi un eveniment cu adevărat deosebit, Câmpina organizând la începutul anilor '90 o competiție de motociclism viteză pe un traseu urban, care s-a bucurat la momentul respectiv de mare succes. Poate chiar nu ar fi rău ca un întreg week-end să fie dedicat unor astfel de întreceri - motociclism viteză și automobilism. Mai mult, etapele Campionatului Național de Automobilism Super Rally sunt transmise în direct pe Look Sport, ceea ce ar putea însemna o foarte bună promovare pentru Câmpina.
Nu au fost singurele propuneri concrete cu care Valentin Crețu, reprezentantul Clubului Motors House Racing, a venit în fața autorităților, dar și a reprezentanților celorlalte cluburi sportive din Câmpina, precum și a profesorilor de educație fizică și sport de la unitățile de învățământ din localitate. Astfel, Valentin Crețu și-a arătat disponibilitatea de a implica, alături de ceilalți piloți din cadrul clubului, și în activitățile de la viitoarea pistă de karting: ”Având în vedere că în municipiul Câmpina deja există intenția de a se construi un circuit de karting, propunerea noastră este să ne implicăm activ în proiectarea, execuția și administrarea circuitului. În funcție de dimensiunea și bugetul proiectului, dorim să aducem la Câmpina un circuit pretabil competițiilor de nivel național și internațional. Prioritar, țintim inițierea și formarea în acest sport a cât mai multor tineri, dar putem contura un plan prin care partea comercială și de agrement din acest circuit ar putea susține toate cheltuielile ulterioare”, a mai spus Valentin Crețu.
De asemenea, piloții de la Clubul Motors House Racing și-au manifestat disponibilitatea de a organiza cursuri de conducere defensivă / sportivă pentru tinerii din Câmpina, deveniți conducători auto.

(Video cu caracter ilustrativ - aspecte de la o etapă a Campionatului Național de Super Rally, la Tg. Mureș, în vara acestui an; sursa - Look Sport)
(Foto cu caracter ilustrativ - aspecte de la competiția de motociclism viteză pe străzile din Câmpina, în vara anului 1990; sursa - Facebook.com/Câmpina în imagini)

6320 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1239 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

1 comentarii

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

2014 vizualizari
07 dec. 2021 22:08

Iarina Cojocaru (Barracuda Câmpina) - trei medalii de bronz la Naționalele de Poliatlon de la Bacău

La Bacău, în perioada 2-4 decembrie, a avut loc Campionatul Național de Poliatlon pentru copii 10-11ani, competiție la startul căreia Câmpina a fost reprezentată de sportiva Iarina Cojocaru, legitimată la clubul de natație Barracuda Câmpina, unde este pregătită chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.