Se prefigurează mișcări interesante pe scena politică din Câmpina, în perspectiva viitoarelor alegeri locale

Editorial (Categoria articolului)

Anul 2023 bate la ușă și este un an preelectoral, anul de dinaintea foarte importantului 2024 în toamna căruia vor avea loc alegerile locale. Prin urmare, pe micuța, dar "încinsa" scenă politică din Câmpina se fac tot felul de reconfigurări, fiecare candidat / partid dorind să-și asigure o poziție cât mai bună în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Miza este foarte mare, astfel că actorii politici încearcă să-și maximizeze șansele printr-o așezare cât mai bună pe eșichierul politic local. Și, evident, este țintită Casa cu Grifoni!

Există șanse foarte mari ca primarul în funcție al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, să nu mai fie independent. Și sunt mai multe argumente - de la vechea zicală din bătrâni potrivit căreia ”ulciorul nu merge de multe ori la apă” și până la necesitatea de a-și asigura o majoritate în viitorul Consiliu Local, tocmai pentru a promova mai ușor proiectele pe care și le dorește. Iar discutând despre formațiunea politică în care Alin Moldoveanu are cele mai mari șanse să ajungă, probabil că aceasta este PNL, chiar partidul pe care actualul primar l-a părăsit înaintea alegerilor din 2020. Pare o opțiune logică, având în vedere apropierea evidentă a lui Alin Moldoveanu de șeful liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, (dovadă fiind inclusiv asocierea pentru pasajul subteran, asociere aprobată de Consiliul Județean, al cărui președinte este Iulian Dumitrescu, dar respinsă, la prima strigare, de Consiliul Local Câmpina) și până la faptul că ar fi cea mai apropiată mișcare de normalitate, fiind - așa cum spuneam - doar o întoarcere la partidul în care Moldoveanu a deținut funcția de secretar general al organizației județene. Aici sunt mai multe aspecte de care ar trebui ținut cont și nu menționăm decât două: Iulian Dumitrescu are nevoie de Moldoveanu (și Câmpina) dacă mai vrea un mandat de președinte al Consiliului Județean, problemele de la Ploieștii fiind cât se poate de cunoscute, iar al doilea aspect, Moldoveanu știe și poate să țină sub control o organizație de partid, să o consolideze și să o facă să conteze. Un semn de întrebare ar fi asupra procentului pe care PNL l-ar obține la viitoarele alegeri parlamentare și dacă partidul mai intră la guvernare, lucru important pentru un primar care vrea bani de la bugetul național.

Actualul șef al liberalilor câmpineni, Marian Nistor, care s-a auto-anunțat ca viitor candidat la funcția de primar, este tot mai singur în PNL. Este ignorat de conducerea organizației județene, ba chiar și de cei doi consilieri locali ai PNL, Dan Nica și Florin Marcu, ei apropiindu-se tot mai mult de primarul Alin Moldoveanu și votând deschis proiectele acestuia, inclusiv tot ce ține de celebrul PUZ care include și pasajul subteran, în ciuda declarațiilor publice ale lui Nistor. Mai mult, la această oră, organizația locală liberală pare ca și inexistentă. În aceste condiții, nu ar mira pe nimeni o plecare a lui Marian Nistor din partid, având în vedere și scenariul de mai sus, cu venirea lui Alin Moldoveanu în PNL. Varianta vehiculată pe piața politică în acest moment, în privința lui Marian Nistor, este PSD. Probabil că nici lui nu-i convine foarte tare o astfel de soluție, dar știe că are nevoie de un partid puternic pentru a-și crește șansele în viitoarea confruntare electorală cu Alin Moldoveanu. Rămâne de văzut cum va percepe electoratul această mișcare, dar și cât de mult se vor implica social-democrații, mai vechi sau mai noi, dar la fel de orgolioși, în susținerea unui candidat venit dintr-o tabără deloc agreată.

Din păcate, pentru sănătatea civică și politică a câmpinenilor, cam acestea ar fi, deocamdată, singurele mișcări mai interesante. Puțin probabil ca USR și PMP să poată furniza vreo surpriză sau să poată produce vreo mișcare de natură să atragă atenția electoratului, în vreme ce POL va trage probabil cât de mult poate spre intrarea în Consiliul Local, fără să vizeze Primăria. Cât privește Partidul Verde, acesta va face ce-i va spune primarul, iar dacă, într-adevăr, Alin Moldoveanu revine la PNL, acolo-i vom regăsi și pe "verzi".
Mai există, totuși, o necunoscută - AUR. Este o formațiune politică foarte vizibilă la nivel național, cu destui susținători și care este împinsă de la spate pentru a deveni o variantă de luat în discuție pentru partidele mari. Paradoxal, la Câmpina AUR este cu mult sub nivelul procentului național, dar probabil că va începe o oarecare agitație locală de anul viitor, care se va mări odată cu apropierea alegerilor.
Acum, în perspectiva viitoarelor alegeri locale, este foarte puțin probabil să mai apară alți candidați care să conteze. Pe de o parte, pentru că nu prea sunt oameni care să fie dispuși și care să aibă tăria să intre într-o confruntare cu actualul primar, iar pe de altă parte, pentru că experimente gen ”Florescu” sau ”Moisescu” și-au demonstrat deja ineficacitatea pentru a mai risca cineva să vină cu astfel de soluții. Oricum, se anunță un an preelectoral interesant pe mica noastră scenă politică.

2819 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 20.10.2022 06:09 Ca și la nivel național Cămpina nu are absolut niciun om politic de calibru.Citind lista posibililor candidați și analizând activitatea și realizările acestor indivizi nu poți decăt să deplângi Cămpina care a ajuns un tărg prăfuit .Concluzia mea: politicieni mici de tot, proiecte și mai mici, perspective sumbre!😏
  • Cezar Georgescu 20.10.2022 09:52 O analiză deloc surprinzătoare. Am mai văzut-o. Clar părtinitoare, ca să nu zic cu dedicație. Trebuie bătut drumul pregătit drumul pentru întoarcerea lui Alin moldoveanu în PNL. Astfel se închide planul stabilit încă din 2020. USR și PNL Câmpina au fost doar masă de manevră pentru Iulian Dumitrescu, Anastase Roberta și Alin Moldoveanu . Toate aceste mișcări nu se fac pentru binele câmpinenilor ci pentru sumele mari de bani care se presupune că vor veni pentru lucrări în Câmpina ( pasaj, apa, canalizare, drumuri).
  • Florea Constantin 20.10.2022 10:54 Nu avem lideri naționali .Vreți lideri locali? E greu . Oportuniști fără coloană vertebrală . Fără proiecte .Doar ptr ei și apropiați ai lor .Oameni mici . Asta avem . Asta votăm . Totul e trecător . Putem face multe lucruri dar avem conducători lași . ............ajunge . Avem alte treburi ,cum și ei au treburile lor . Contăm doar la alegeri .

Editorial

5186 vizualizari
16 nov. 2021 20:50

Justiție frustrantă

În numeroase rânduri s-au tras semnale de alarmă asupra a ceea ce se întâmplă în justiția din România. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în trei cazuri cu implicații majore pentru comunitatea câmpineană a readus în discuție o justiției care, prin decizii aberante, ajunge să devină dintr-un instrument al dreptății unul al frustrării, al imoralității.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.