Din nou, discuții în Consiliul Local pe tema celor două contracte cu normă întreagă ale președintelui CS Câmpina, Adrian Stoican

Actualitate (Categoria articolului)

Președintele CS Câmpina, Adrian Stoican, are două contracte de muncă, ambele cu normă întreagă, opt ore pe zi. Este profesor de educație fizică la Școala Gimnazială din Filipeștii de Târg și, după cum știm cu toții, președinte al Clubului Sportiv Câmpina. Legea permite ca un angajat să aibă mai multe contracte chiar și la stat. Problema este alta și a fost discutată din nou în plenul Consiliului Local Câmpina.

Practic, putem crede că Adrian Stoican este o capacitate. Profesor cu normă întreagă la o școală gimnazială, președinte de club sportiv aflat în subordinea administrației locale, antrenor de natație (vă reamintim că nu a mai angajat instructor la Secția de natație a CS Câmpina și se ocupă personal de copiii înscriși aici). Stoican lucrează oficial peste 80 de ore pe săptămână și cum se descurcă numai el știe. Noi putem doar bănui că, președinte fiind, și necontrolat de nimeni, își face singur programul la club, că de la școală nu poate lipsi. 
„În ceea ce priveşte contractele de muncă, legea permite acest lucru după cum s-a demonstrat, iar în cazul pontajului vă informez că activitatea didactică se constituie într-o normă de 18 ore săptămânal, nefiind reglementat (când şi unde) se vor efectua şi restul orelor, iar activitatea de la club o desfăşor după un program bine stabilit. Menţionez că îmi îndeplinesc sarcinile atribuite prin organizarea corectă a programului, totodată vă aduc la cunoştinţă că activitatea efectivă a clubului începe la ora 6.00 şi se termină la ora 22.00, zilnic”, este răspunsul oficial, dat în scris de Adrian Stoican către Consiliul Local.

Consilierul local Monica Clinciu: “Conform articolului 119 din Codul Muncii, angajatorul este obligat să ţină la locul de muncă evidenţa orelor de muncă, precizând ora de începere şi ora de final a programului. Care sunt aceste ore la CS Câmpina pentru preşedintele Adrian Stoican? Degeaba spune domnul Stoican că are normă de doar 18 ore la școală, pentru că știm cu toții că aceste ore se referă la activitatea efectivă cu copii, dar are contract și este retribuit pentru 40 de ore săptămânal, fiind contract cu normă întreagă. Un profesor are o normă didactică, de 18 ore în cazul domnului Stoican și până la 40 ore pe săptămână sunt activitățile complementare procesului de învățământ. La școală există sigur un pontaj, dar este treaba instituției respective. Eu vreau să știu și să văd pontajul de la clubul sportiv, unde banii se dau de la bugetul local!” (video
A răspuns Iulian Anton, directorul Direcției Juridice și membru în Comitetul Director al CS Câmpina, care a spus că-i va explica Monicăi Clinciu la Primărie aspectele juridice ale acestei situaţii. Şi subiectul s-a încheiat, fără să se mai amintească de pontajele care, din câte se pare, nici nu există. Cum s-ar putea ponta Adrian Stoican dacă de la 8.00 la 16.00 este la școală? De la 17.00 la 1.00 noaptea? În week-end? Păi atunci înseamnă că ar trebui să-i fie plătite de către Primărie orele de noapte sau orele suplimentare pe care le efectuează sâmbăta și duminica. Să fim serioși, ce activitate se poate desfășura la CS Câmpina noaptea? Sau dimineața, de la 6.00 la 8.00?! Toată această discuție s-ar încheia dacă Adrian Stoican ar prezenta Consiliului Local pontajul de la CS Câmpina. Dar pentru că nu-l prezintă și nici măcar nu-l pomenește, înseamnă că are ceva de ascuns. Ca o paranteză, menționăm că funcția de președinte deținută de Adrian Stoican este asimilată celei de șef serviciu în organigrama întocmită de Primărie și aprobată de CL Câmpina.

6106 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.