Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre

Social (Categoria articolului)

Câmpina este legată de Poiana Câmpina de un pod rutier și un pod de cale ferată. Podurile din imaginea veche nu mai există astăzi. În locul lor au fost construite altele mai moderne, să spunem așa.

Podul feroviar din perioada interbelică avea picioare din beton și o structură metalică solidă. Tot ce însemna materie primă pentru rafinărie se transporta pe acest pod, iar apoi trenuri încărcate cu produse de la rafinărie treceau înapoi, pe podul de cale ferată. În 1974, potrivit datelor furnizate de CFR, a fost construit noul pod, pe același amplasament. Este vorba despre cel care astăzi nu mai este folosit pentru că reprezintă un adevărat pericol din cauza denivelării grinzilor care se află pe piciorul situat pe DN1. Practic, podul se afundă în sare. Oricum, nici rafinăria nu mai funcționează, nici turnătoria, prin urmare vremurile în care trenuri de marfă circulau pe acest pod au apus pentru totdeauna.
Podul rutier din imaginea veche nu mai există, se mai văd doar urmele lui (bucăți din picioarele de beton) în albia râului Prahova. Podul cel nou, cel funcțional și în prezent a fost construit în stânga celui vechi, cum privim dinspre Câmpina spre Poiana (spre podul de cale ferată) după al doilea război mondial, prin anii '50.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Gara noastră mică, ieri și azi
Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...

2702 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M. Focsa 17.09.2018 12:40 Ce fain ! Unde-ati gasit poza veche de aici ?

Social

1849 vizualizari
20 feb. 2019 08:40

Bilanțul pe 2018 și planurile pe 2019 la Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Câmpina

Anual, membrii Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", subfiliala Câmpina, se întâlnesc în cadrul unei adunări generale pentru a trece în revistă realizările anului anterior și pentru a face planurile pentru anul abia început. Adunarea generală a avut loc marți, 19 februarie, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.

4569 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la reședința de pe Strada Ion Heliade Rădulescu, nr. 95, din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

Alte stiri recente

1253 vizualizari
20 feb. 2019 20:47

Nou la Ozon Clinic Therapy Câmpina - consultații pediatrice

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy funcționează în Câmpina într-un sediu situat pe Strada 1 Mai, nr. 31, iar din aceste zile a pregătit o noutate pentru câmpineni și pentru locuitorii comunelor limitrofe - consultații pediatrice acordate de medicul specialist Adriana Mihăescu.

2913 vizualizari
19 feb. 2019 21:46

De parcă nu aveau suficientă mizerie pe stradă, câmpinenii de pe Bobâlna s-au trezit cu pământ și în apa "potabilă"

Despre modul în care arată Strada Bobâlna din municipiul Câmpina știm cu toții. Este una dintre cele mai distruse străzi din localitate. O stradă găurită, fără canalizare, inclusă parțial în zona de impozitare A și parțial în zona de impozitare B. Ca și cum nu ar fi suficient, astăzi, la robinetele locuitorilor de pe Strada Bobâlna a curs apă cu pământ, lucru pentru care oamenii sunt profund "recunoscători" societății HidroPrahova. (foto de la cititori)