Clubul Copiilor din Câmpina va fi dotat cu echipament IT, mobilier și materiale didactice printr-un proiect european al Consiliului Județean Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul intitulat „Școli Motivante Adaptate Ritmului Tehnologic Ph-SMART”, în valoare de 101.171.591,36 lei, a fost aprobat și va primi finanțare din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin acest proiect, 86 de unități de învățământ din județ, la care urmează cursurile aproape 44.000 de elevi, vor fi dotate cu echipamente digitale de ultimă generație, mobilier, materiale didactice și echipamente de specialitate.

Proiectul include dotări și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și pentru cei cu cerințe educaționale speciale. Pentru accesarea fondurilor europene, Consiliul Județean Prahova a încheiat un parteneriat cu 59 de localități care și-au exprimat acordul de a participa la acest proiect și cu 5 unități școlare conexe (palatele, cluburile copiilor și cluburile sportive) aflate în subordinea Ministerului Educației, care își desfășoară activitatea pe raza județului. Printre acestea din urmă se află și Clubul Copiilor din Câmpina.
„Mă bucură să văd că un număr atât de mare de unităţi administrativ-teritoriale din Prahova au dat curs invitaţiei mele de a ne asocia în cadrul acestui proiect. Le mulţumesc primarilor pentru implicare şi sunt mulţumit că acest proiect prinde viaţă. Ideea de bază este să-i ajutăm pe toţi copiii, profesorii şi învăţătorii din judeţ, nu numai pe cei din zona urbană. Vreau ca nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a spus președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.
La Clubul Copiilor din Câmpina (care funcționează în incinta Căminului Petrol) există 12 cercuri la care sunt înscriși peste 800 de copii din municipiu și localitățile limitrofe. Printre aceste cercuri se numără: muzică vocal-instrumentală, muzică populară, atelierul fanteziei - desen, pictură, modelaj și ilustrație, matematică aplicată în tehnică de calcul, dans modern, cultură și civilizație franceză, oratorie și dezbateri  etc.

Din zona Câmpinei, vor mai beneficia de dotări în cadrul acestui proiect:
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ÎNVĂȚĂTOR ION MATEESCU" COMUNA POIANA CÂMPINA
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA PROVIȚA DE JOS
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA SECĂRIA
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA SCORȚENI
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 COMUNA TELEGA
- LICEUL TEHNOLOGIC "CAROL I" DIN COMUNA VALEA DOFTANEI

1864 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.