În ultimele două luni, Poliția Locală Câmpina a aplicat 30 de sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor în locuri nepermise

Actualitate (Categoria articolului)

La nivelul administrației locale câmpinene se fac eforturi pentru asigurarea curățeniei în localitate, nu numai prin implicarea activă în campanii de genul ”Câmpina curată”, dar și prin luarea unor măsuri coercitive împotriva celor care nu păstrează curățenia.

Poliția Locală desfășoară în permanență acțiuni de monitorizare a platformelor destinate depozitării deșeurilor menajere/reciclabile în zonele în care există montat sistem de supraveghere video (Aleea Parcului/ Str. Bogdan Vasile/ Drumul Taberei), în cursul lunilor martie-aprilie 2021 aplicând un număr de 30 de sancțiuni contravenționale persoanelor identificate abandonând deșeuri.
"În zona platformei pentru deșeuri situată pe Drumul Taberei au fost identificate numeroase persoane care dețin locuințe de vacanță în localitățile învecinate (fără a avea contracte de salubritate în zonele respective). Aflate în tranzit în municipiul Câmpina, aceste persoane au abandonat deșeuri în containerele existente în zona de agrement de la Fântâna cu Cireși. De asemenea, în aceeași zonă, Poliția Locală Câmpina a aplicat sancțiuni contravenționale persoanelor care au abandonat deșeuri la întoarcerea din zonele de picnic adiacente municipiului Câmpina. În acest sens, s-a purtat corespondență cu unitățile administrativ-teritoriale de pe raza localităților respective, în vederea asigurării recipientelor necesare colectării deșeurilor în zonele amenajate pentru picnic. Totodată, pe Aleea Parcului au fost aplicate sancțiuni contravenționale persoanelor care au depozitat necorespunzător deșeuri, în afara spațiilor special amenajate sau fără a respecta categoria de deșeuri pentru care era destinată platforma", ne-a declarat Irina Nistor, șef serviciu în cadrul Poliției Locale Câmpina.
În vederea evitării aplicării sancțiunilor contravenționale, Poliția Locală Câmpina face apel la cetățeni în vederea respectării măsurilor instituite privind curățenia în municipiul Câmpina, respectiv depozitarea corectă a deșeurilor în containere. Potrivit prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, sancțiunile contravenționale sunt cuprinse între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice.

3239 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai ene 04.05.2021 21:55 Se cunoaște ca actualul Sef de la Politia locală este un fost director de la Floricon. Șeful poliției locale după ce a ieșit la pensie a fost angajat la Floricon. Iar acum face servici tot pentru aceștia.

Actualitate

6854 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3074 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

2040 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2583 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.