Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Marți, 29 noiembrie 2022, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manifestare prin care au fost sărbătorite Ziua ”Sfântului Andrei” - ocrotitorul poporului român și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost emoționantă și deosebit de frumoasă.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut profesorului Roxana Stan, directorul Colegiului, după care Formația ”Celesta” a cântat Imnul României. Pe acești minunați copii, pregătiți de profesor Elisabeta Milea și profesor Dana Ștefan, îi veți putea vedea și auzi cântând Imnul Național și joi, 1 Decembrie, la ceremonia oficială de la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională
În continuarea manifestării de la Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, ”Celesta” a interpretat și câteva cântece patriotice, urmată de un grupă vocal de la clasa a IX-a E, coordonat de profesor Marilena Bejan, copiii fiind acompaniați la chitară de Mihail Mihalache. Momentul artistic a fost încheiat de un grup de dansuri populare, coordonat de profesor Simona Pavel, elevii având ocazia să-și etaleze și noile costume populare. De asemenea, profesorul de istorie Cristian Bunea le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, întreaga acțiune încheindu-se cu o foarte frumoasă Horă a Unirii.
În aceeași zi, toate clasele de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, de la ciclul primar până la cel liceal, au desfășurat acțiuni prin care au marcat Ziua Națională a României.

5489 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

499 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

275 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.

Alte stiri recente

482 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

1376 vizualizari
01 oct. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc jocurile din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele întregistrate, clasamentul la zi și programul etapei viitoare