Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Marți, 29 noiembrie 2022, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manifestare prin care au fost sărbătorite Ziua ”Sfântului Andrei” - ocrotitorul poporului român și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost emoționantă și deosebit de frumoasă.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut profesorului Roxana Stan, directorul Colegiului, după care Formația ”Celesta” a cântat Imnul României. Pe acești minunați copii, pregătiți de profesor Elisabeta Milea și profesor Dana Ștefan, îi veți putea vedea și auzi cântând Imnul Național și joi, 1 Decembrie, la ceremonia oficială de la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională
În continuarea manifestării de la Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, ”Celesta” a interpretat și câteva cântece patriotice, urmată de un grupă vocal de la clasa a IX-a E, coordonat de profesor Marilena Bejan, copiii fiind acompaniați la chitară de Mihail Mihalache. Momentul artistic a fost încheiat de un grup de dansuri populare, coordonat de profesor Simona Pavel, elevii având ocazia să-și etaleze și noile costume populare. De asemenea, profesorul de istorie Cristian Bunea le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, întreaga acțiune încheindu-se cu o foarte frumoasă Horă a Unirii.
În aceeași zi, toate clasele de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, de la ciclul primar până la cel liceal, au desfășurat acțiuni prin care au marcat Ziua Națională a României.

5109 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3398 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2032 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

960 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1535 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.