A fost inaugurat parcul fotovoltaic de la Bănești

Eveniment (Categoria articolului)

În comuna Bănești a fost inaugurat astăzi parcul fotovoltaic, o investiție de 1,5 milioane euro, co-finanțată din fonduri europene. Construcția parcului a durat doar cinci săptămâni, lucrându-se zi-lumină. S-a început pe 15 noiembrie și a fost gata înainte de Crăciun.

Parcul fotovoltaic este amplasat în zona Dumbrava, pe o suprafață de 4.500 mp. Cuprinde peste 800 de panouri fotovoltaice, care vor produce 150 kW energie electrică pe oră. După cum a afirmat primarul comunei Bănești, Gheorghe Stoica, energia produsă de parcul fotovoltaic va fi folosită exclusiv pentru iluminatul stradal și al instituțiilor publice din localitate (Primărie, școli, grădinițe, dispensare). "Anul acesta, în medie, am plătit lunar în jur de 12.000 lei pentru energia electrică. De acum înainte vom economisi acești bani și îi vom utiliza la alte proiecte pentru dezvoltarea localității", a afirmat Gheorghe Stoica.
La inaugurarea de astăzi, alături de reprezentanții administrației locale din Bănești, au fost prezenți parlamentarii George Severin, Radu Oprea și Ion Eparu, prefectul Rodica Paraschiv, președintele (suspendat) al Consiliului Județean Prahova - Mircea Cosma, primari din mai multe localități din zonă, alte oficialități locale și județene.

7871 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ION PETRE -COSTACHE 06.01.2016 11:40 Felicitari echipei de functionari publici care a muncit la realizarea proiectului .(pana in 2012 cand a fost realizat si depus ,si acum dupa 2012 cand a fost licitat si executat) felicitari de asemenea si firmei Mega Electric din Baicoi pentru performanta . Personal ma bucur ca primarul actual A ACCEPTAT sa duca la indeplinire proiectul initiat si depus de mine in perioada cand eram primar . Daca Imi amintesc bine Gheorghe Stoica ,pe atunci consilier local NU A Votat pentru , .Acum se lauda cu o realizare . este ca in fabula cu....Musca la arat ...

Eveniment

343 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

4120 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Alte stiri recente

0 vizualizari
12 aug. 2022 07:28

Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

2725 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21.00. Ce s-a întâmplat?