Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Social (Categoria articolului)

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

Greviștii sunt și mai îndârjiți după recentele declarații ale ministrului Educației, Ligia Deca, aceasta afirmând că ”de la 1 iunie și până astăzi (n.n. - 6 iunie) avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă”.
În replică, liderii sindicali de la Federația Națională a Sindicatelor din Învățământ și de la Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” au anunțat că 86,93% din totalul membrilor de sindicat care au semnat pentru grevă au continuat protestul și marți, 6 iunie. Mai mult, liderii sindicali afirmă că ”procentele avansate de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”.
La Câmpina, potrivit profesorului Adrian Popescu, lider al Sindicatului ”Școala Prahovei”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), ”numărul cadrelor didactice aflate în grevă a crescut, colegii noștrii fiind revoltați de atitudinea Guvernului, care i-a determinat să se alăture protestului”.
La nivel nașțional, se discută tot mai intens că dacă nu se va ajunge la o stingere a conflictului de muncă, Ministerul Educației va fi nevoit să anunțe o modificare a calendarului examenelor de bacalaureat și de evaluare națională.

2135 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1130 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1821 vizualizari
04 sept. 2023 08:54

”Salvatorii de vieți”, un program național de instruire în acordarea primului ajutor, poposește în septembrie și în Prahova

Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Alte stiri recente

1113 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

698 vizualizari
21 sept. 2023 16:12

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Programul și delegările

Ajunsă la etapa a 8-a, Liga A Prahova programează la finalul acestei săptămâni noi partide. Iată programul și delegările: