Eveniment istoric la Câmpina – vizita ambasadorului Republicii Coreea, cu ocazia aniversării a 15 ani de Parteneriat Strategic între România și Coreea de Sud

Eveniment (Categoria articolului)

În municipiul Câmpina a avut loc astăzi un eveniment special dedicat împlinirii a 15 ani de la semnarea Declarației Comune privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Coreea. Evenimentul a inclus mai multe acțiuni la care oaspete de onoare a fost Excelența Sa, dl. RIM KAP-SOO, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic a fost semnată de președinții celor două țări la Seoul, la 8 septembrie 2008. România este prima țară din Uniunea Europeană care a stabilit relații la nivel de parteneriat strategic cu Republica Coreea, iar Republica  Coreea rămâne până astăzi singurul partener strategic al României din Asia. Vizita oficialului coreean în municipiul Campina a inclus întâlniri cu oficialități locale și oameni de afaceri reprezentativi pe plan local, la sediul Primăriei Câmpina, precum și vizitarea societății Confind, a Centrul Medical SanConfind și a Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. De asemenea, la Casa de Cultură Geo Bogza a avut loc un eveniment aniversar consacrat împlinirii a 15 ani de la semnarea Declarației Comune.
Evenimentul aniversar a inclus discursurile ambasadorului RIM KAP-SOO și primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, momente artistice susținute de interpreta de muzică populară Florica Jinga și Ansamblul Folcloric Ghiocelul, precum și o demonstrație de karate a unui grup de sportivi de la Clubul Aiko și a... primarului Alin Moldoveanu, deținător al centurii negre 5 DAN. (video)

2521 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1542 vizualizari
04 dec. 2023 08:41

Concert de colinde la Casa Tineretului din Câmpina, susținut de Corul de copii DYNAMIS

Corul de copii DYNAMIS, dirijat de profesor Alina Dobrică, va urca pe scena Casei Tineretului din Câmpina sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 17.00. Copiii vor susține un superb concert de colinde din diferite zone ale lumii. Intrarea este liberă.

2745 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

Alte stiri recente

1111 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1521 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.