Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Astfel, Primăria municipiului Câmpina a obținut acordul de principiu, cu respectarea unor condiții, din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, autoritatea prin intermediul căreia s-a desfășurat contractul de finanțare europeană pentru lucrările de reabilitare care sunt aproape de finalizare. De asemenea, Direcția Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii a transmis autorităților locale că pentru eliberarea avizului solicitat este nevoie de un alt aviz - avizul prealabil al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor. Pentru ca eliberarea acestui aviz să intre pe ordinea de zi a ședinței acestei comisii mai este nevoie de regulamentul de organziare și funcționare a muzeului, precum și organigrama acestuuia, atât în forma actuală, cât și în forma propusă pentru includerea în viitorul Centru cultural.
Acum, rămâne de văzut care va fi reacția consilierilor câmpineni și dacă aceste demersuri vor continua sau nu.

1780 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sergiu Fieraru 24.09.2022 18:20 Bustul ala cu Hasdeu pe unde mai e? Cel care era pe locul artezianei de la Milia? Ori la școala 7 ori la muzeu e locul lui.

Actualitate

1158 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1051 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

7874 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

660 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.