Doar printr-o minune Câmpina mai poate prinde "trenul" finanțării europene pentru modernizarea transportului public

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul lunii decembrie, Consiliul Local Câmpina a aprobat depunerea cererii de finanțare în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public. Au trecut aproape două luni și nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect. Asta, în condițiile în care termenul limită pentru depunerea cererii de finanțare și a documentației aferente este 22 martie 2018.

La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, Monica Clinciu, unul dintre consilierii care a susținut permanent acest proiect important pentru Câmpina, a readus în discuție subiectul și i-a întrebat pe reprezentanții Primăriei în ce stadiu se află realizarea documentației. Răspunsul a venit de la viceprimarul Adrian Pițigoi, cel care, vă reamintim, alături de primarul Horia Tiseanu, încasează lunar un spor de 25% din indemnizație pentru că lucrează cu fonduri europene: "În momentul de față avem pe SEAP licitația pentru realizarea studiului de trafic și a studiului de organizare a parcărilor, ambele fiind condiții impuse pentru depunerea cererii de finanțare". (video)
Ceea ce nu spune viceprimarul, însă, este faptul că anunțul pentru procedura de achiziție publică pe SEAP a fost publicat abia pe 22 ianuarie, termenul limită de depunere a ofertelor este 1 februarie, contractul cu firma câștigătoare se va semna și va intra în vigoare după adoptarea bugetul local pentru 2018 (deci, probabil, la finalul lunii februarie), iar de la data semnării contractului, firma respectivă va avea la dispoziție 30 de zile pentru realizarea celor două studii. Doar dacă vom avea noroc cu carul se va putea respecta termenul de 22 martie pentru depunerea cererii de finanțare și documentației aferente.

Vă reamintim că este vorba despre programul european POR 2014 - 2020 Axa 3 - "Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă", prin care se pot obține fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze ecologice, crearea unei rețele de piste de biciclete și realizarea unui sistem de management al traficului. Administrația câmpineană a reacționat extrem de greu și, într-un fel, Primăria a fost forțată să accepte acest proiect în urma dezbaterilor organizate de consilierii locali Monica Clinciu și Florin Frățilă. Dacă în iunie 2017, când reprezentanții Primăriei Câmpina (Bianca Baltac și Mihaela Dănescu) au fost informați despre această oportunitate de către ADR Sud Muntenia, în cadrul unei întâlniri la Prefectura Prahova, lucrurile începeau să se miște, acum eram departe. Dar din iunie și până în septembrie, când noi am scris despre acest subiect, iar consilierii locali menționați au preluat inițiativa, nu s-a întâmplat absolut nimic. În cazul în care municipiul Câmpina va rata această oportunitate (ceea ce nu ne dorim, desigur) ar fi bine de știut cine e vinovatul și care este sancțiunea...

Ar mai trebui menționat un lucru. În continuare, Compartimentul de Programe de Finanțare și Relații Internaționale lucrează cu deficit de personal. Deși aici se pregătesc cele mai multe proiecte, inclusiv cele cu finanțare europeană, compartimentul în cauză are doar trei angajați. Și, atenție, acești trei angajați, care fac, practic, toată munca, nu primesc niciun spor pentru că lucrează cu fonduri europene. Nici măcar orele suplimentare nu le sunt plătite.

4166 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristina Beja 02.02.2018 09:31 Cand v-am spus eu ca n-o sa se faca nimic ati sarit toti ca arsi!Sa repare intai strazile apoi sa viseze frumos la autobuze electrice,panouri afisaj electronic si ticheting!Eu cred ca poate peste 10-15 ani vom avea si noi sansa la strazi asfaltate,piste de biciclete si transport modern.Pana atunci firmele de transport se vor descurca cum pot cu hatisul legislativ care se schimba peste noapte,starea proasta a strazilor,coruptia,calatorii needucati care distrug interiorul masinilor fie ele noi sau vechi,asigurarile RCA imense,pretul la motorina care creste zilnic,etc.etc.etc.Tot ce v-am spus aici este din proprie experienta,nu din zvonuri,pareri,rautati,prostie,razbunare,etc.asa cum am constatat in comentariile unora...Asa ca in momentul in care jigniti un transportator,ganditi-va intai in ce tara traim cu totii si apoi comentati....
  • Bobby 02.02.2018 16:04 Pt Cristina Beja - Esti atât de corecta, încât constat ca operatorul de transport nu are absolut nici o vina! Chiar așa sa fie?! 😜😜😜

Actualitate

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

325 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

50 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.