În Noaptea Muzeelor (20/21 mai 2017) vă invităm la Castelul Hasdeu din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina își deschide porțile și în acest an la evenimentul "Noaptea Muzeelor", aflat la cea de-a XIII-a ediție. Sâmbătă, 20 mai, Castelul Iuliei va fi deschis, în afara programului obișnuit, între orele 17.00 și 2.00 (noaptea spre duminică), intrarea fiind liberă.

Cu această ocazie, conducerea Muzeului Hasdeu a pregătit un program special, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Prahoveni și Editura "Detectiv literar" din București. Va avea loc lansarea volumului "Măștile vii" de Denisa Udroiu (prezintă scriitorii Florin Dochia și Firiță Carp). De asemenea, se vor desfășura un Atelier de scriere creativă și un recital de poezie: Cristina Lascu va recita din poezia Iuliei Hasdeu, iar Florin Dochia din volumul "Nopți cu Inanna Lee", al cărui autor este.
"Noaptea Muzeelor" este un eveniment patronat de Consiliul Europei și UNESCO și la care participă peste 3.000 de muzee din Europa. Ca în fiecare an, printre acestea se numără și Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina. Anul trecut, 600 de persoane au vizitat Castelul Hasdeu în "Noaptea Muzeelor". 

9591 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1564 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2718 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.