De ce țin unii consilieri locali cu dinții de posturile din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina?

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris îniantea ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie despre proiectul consilierul Cosmin Raț privind depolitizarea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina. Vă remintim că proiectul propunea, în esență, înlocuirea consilierilor locali din Comitetul Director al CSC cu oameni de sport, care să se priceapă efectiv la ceea ce înseamnă activitatea unui club sportiv.

Articolul nostru i-a deranjat pe unii consilieri locali, chiar dacă nu au avut tăria s-o spună cu subiect și predicat. N-ar fi prima oară, iar noi credem că nici ultima oară...
Discuțiile au fost extrem de aprinse, uneori chiar sub nivelul de demnitate al unui Legislativ local. Și vom relata doar o parte dintre luările de poziție, încercând să deslușim ce se sflă în spatele unor vorbe mai elegante sau mai puțin elegante.
”Folosirea sintagmei depolitizare este desuetă, depășită. Noi toți, cu excepția consilierului independent Filip, am fost aleși politic, pe listele unor partide. Din moment ce noi îi alegem pe acești omeni, unde este depolitizarea?”, a spus Livia Lupu.
”Bănuiesc că v-ați documentat pentru realizarea acestui proiect. Știți câți copii sunt la Clubul Sportiv?”, a încercat să fie ironic Liviu Dumitrache, care atunci când a fost întrebat de inițiatorul proiectului, Cosmin Raț, ”de ce vreți să mergeți în Comitetul Director?” s-a mulțumit să spună că ”nu mai am nimic de adăugat”.
Cel mai vehement a fost Andrei Duran, care nu s-a sfiit chiar să jignească: ”Cum vor putea niște oameni, unii poate chiar fără studii superioare, a căror singură pregătire este sportul, să îndeplinescă atribuțiile Comitetului Director? Este legal ca un sponsor, persoană privată, să controleze o instituție subordonată Consiliului Local? Proiectul ăsta este băgat că creeze discordie și să adâncescă prăpastia existentă între Consiliul Local, Executiv și instituțiile subordonate”. Poate că un expert în comunicare, așa cum este consilierul Andrei Duran, ar fi știut că în momentul în care vii cu astfel de argumente, unele absolut puerile, și ții cu dinții de un post pe care l-ai ignorat aproape un an întreg, este firesc să apară semne de întrebare și lumea să caute alte motive pentru care unii țin cu tot dinadinsul să fie în acest comitet director, despre care noi am spus în repetate rânduri că ar trebui desființat, pentru că nu are absolut nicio utilitate.
Foarte colorată a fost și poziția consilierului Liviu Briciu: ”Este evident că încercare asta de depolitizare nu vă place. În general, consilierii mai vechi își doresc foarte tare, cu sau fără avantaje, să fie un fel de guru al societății. Dar un consilier nu este un cunoscător perfect al tuturor domeniilor. Oamenii fac, nu consilierii locali fac lucruri. Și eu fac parte din Comitetul Director și pot să vă spun că nu are nicio relevanță activitatea acestui comitet. Pot să vă spun pentru că sunt acolo. Domnul Duran, spre exemplu, a fost o singură dată, pe la început... În rest, nu a mai fost. Întâlniirile au devenit tot mai rare. La fel și domnul viceprimar care nu a mai venit... Nu e vorba de o importanță deosebită, cum încearcă domnul Duran să arunce pe aici, că ce decizii s-ar lua...”
Concluzia a venit chiar din partea inițiatorului, Cosmin Raț: ”Eu am nevoie de un comitet director care să creeze strategii, să ne spună ce se va întâmpla în anii următori cu sportul câmpinean și noi să vedem dacă acele obiective se îndeplinesc sau nu. Eu nu am nevoie de un comitet director la care să meargă cineva care să facă ce în acest moment, nimic!”
Și, totuși, de ce țin unii consilieri locali cu dinții de posturile din acest Comitet Director?! În condițiile în care cel care este cel mai vehement a fost la o singură ședință a Comitetului Director într-un an, de unde atâta vehemență?! Tocmai această atitudine dă naștere la suspiciuni. Spre cinstea lor, doi consilieri membri ai Comitetului Director, Roxana Gheorghe și Liviu Briciu, au votat în favoarea acestui proiect. Nu a fost suficient...
Din informațiile noastre, Cosmin Raț va reveni cu acest proiect, ușor modificat, și într-o viitoare ședință a Consiliului Local. Poate măcar atunci, consilierii care fac parte din Comitetul Director și care țin cu dinții de aceste posturi, ne vor explica tuturor de ce sunt atât de vehemenți într-o activitate pe care nu o cunosc, la care au demonstrat că nu se pricep și pe care au ignorat-o aproape un an întreg! Dacă vor respinge din nou acest proeict fără argumente, orice om de bună credință poate crede că, de fapt, consilierii care se opun sunt unelte ale unui sistem ocult, care are cu totul și cu totul alte interese decât binele comunității locale, al câmpinenilor, al sportului câmpinean!

4399 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2813 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6698 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.