Câmpina, România 100. Benzinăria de ieri, benzinăria de azi

Social (Categoria articolului)

Prima benzinărie din Câmpina a funcţionat în perioada interbelică în centrul localității, acolo unde astăzi este intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada Republicii. Apoi, după cel de-al doilea război mondial, benzinăria - denumită PECO - s-a mutat pe locul unde astăzi se află staţia OMV Petrom.

Există două imagini, realizate la distanţă de ani buni, cu benzinăria veche, dar de pe actualul amplasament. Ambele au fost postate pe Facebook, în grupul "Câmpineanul". În prima dintre ele se vede că în spatele staţiei este un teren viran, fostul platou de sonde Bucea, în vreme ce, în cea de-a doua fotografie, vedem că apăruseră deja unele dintre blocurile situate acum în zona Autogării.
În prezent, stația Petrom, devenită OMV, nu mai este singura din localitate, așa cum a fost mulți ani, dar reprezintă în continuare un reper în Câmpina. Blocul din spate a rămas neschimbat, poate doar un ceva mai cenuşiu şi împresurat de copacii care între timp au crescut.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Câmpina, România 100. Calea Doftanei, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Judecătoria Câmpina în 1930, la finalizarea construcției și Judecătoria Câmpina astăzi, după 88 de ani

2413 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

227 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

2816 vizualizari
11 dec. 2018 19:30

O nouă campanie de donare de sânge la Școala de Poliție Câmpina

1 comentarii

O nouă campanie de donare de sânge, intitulată "Un gram de sânge, o șansă la viață", are loc la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Este a treia campanie din acest an și se desfășoară pe parcursul a două zile (marți și miercuri), în parteneriat, bineînțeles, cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova.

Alte stiri recente

1263 vizualizari
13 dec. 2018 08:07

Eroii căzuți la Otopeni vor fi comemorați pe 22 decembrie 2018, la monumentul din fața fostei unități de jandarmi din Câmpina

Sucursala Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI - Prahova 1993, împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Jandarmeria Montană Sinaia, Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" și cu sprijinul Protoieriei Câmpina, organizează, ca în fiecare an, un ceremonial de comemorare a Eroilor Jandarmi căzuți la datorie în decembrie 1989. 

1733 vizualizari
13 dec. 2018 07:47

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada sărbătorilor de iarnă, la Câmpina, Breaza, Comarnic, Băicoi, Provița de Jos și Provița de Sus

Floricon Salub anunță că în perioada sărbătorilor de iarnă intervin unele modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație și agenți economici în Câmpina și localitățile învecinate. 25 decembrie 2018 și 1 ianuarie 2019 sunt zile libere, iar acolo unde ar fi trebuit ridicat gunoiul în aceste zile, programul a fost modificat.