Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

Actualitate (Categoria articolului)

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton. 

Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea terenului de sport de la Grădinița nr.5 au fost aprobați de Consiliul Local Câmpina în decembrie 2017, iar procedura de achiziție publică s-a derulat în august 2018. Licitația a fost câștigată de firma Gebo Construct SRL Poiana Câmpina cu prețul de 201.307 lei fără TVA (în jur de 45.000 euro). Termen de execuție - patru luni, din care o lună pentru proiectare și obținere avize și trei luni pentru executarea lucrărilor, conform indicatorilor aprobați de CL.
Nu s-a dorit un simplu teren de sport, ci unul multifuncțional (baschet, handbal și minifotbal), cu suprafață acrilică de culoare roșie și cu instalație nocturnă de iluminat - formată din opt stâlpi prevăzuți cu lămpi tip proiectoare. Accesul la teren se face direct din Bulevardul Bălcescu, pe o alee amenajată în cadrul acestui proiect. A fost gândit ca un teren care să deservească atât Grădinița nr.5, dar care să poată fi utilizat și de copiii și tinerii din Cartierul Slobozia.
Lucrările au fost executate în toamna anului trecut, aproape în totalitate, cu excepția suprafeței acrilice care trebuie aplicată în anumite condiții de temperatură și umiditate, să nu plouă trei zile la rând și să fie peste 15 grade Celsius în atmosferă, după cum ne-a precizat directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. Iar constructorul spune că până acum nu a fost o vreme corespunzătoare. Numai că, legat de această suprafață acrilică mai este o problemă. Proiectul prevede să aibă o grosime de doar 4 mm și să fie aplicată direct pe stratul de beton armat. În aceste condiții, firma constructoare a tot solicitat schimbarea soluției tehnice în sensul aplicării unei suprafețe acrilice cu o grosime mai mare, în caz contrar, constructorul nefiind dispus să ofere garanție pentru această suprafață. Un strat de 4 mm este extrem de subțire și nu oferă niciun fel de siguranță și nici rezistență, mai ales că se aplică direct pe beton și fără strat intermediar de granule de cauciuc. Primăria nu poate schimba soluția tehnică acum, la finalul lucrării. Dar nu putem să nu ne întrebăm cum de s-a ajuns la o astfel de situație și cine răspunde pentru problema apărută în proiect?!
Până se va găsi o soluție, pe poarta terenului de sport rămâne pus lacătul. Lângă lacăt a fost pus și un afiș prin care doritorii de sport sunt anunțați că nu s-a făcut recepția tehnică și riscă amendă dacă sunt prinși pe teren. Iar prin aleea cea nouă va continua să iasă buruiana.
Câmpina pare blestemată când e vorba despre lucrări publice. Nu știm ce se întâmplă, indiferență, incompetență... Poate că primarul Horia Tiseanu ar trebui să cheme un preot care să alunge ghinioanele, asta dacă nu e dispus să facă ordine printre subalterni.

4141 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 18.06.2019 21:03 Buna propunerea asta cu preotii, doar ca eu as avea rugamintea ca preotii sa il ia pe Tiseanu si sa-l duca... unde vor ei!
  • Mircea 18.06.2019 21:05 Lacate pe porti?! Unde traim?! Este inadmisibil! Dar de ce nu sunt lasati copiii sa intre pe terenul betonat? Le este teama constructorilor ca se strica frumusete de beton?! Betonul ce grosimea o avea? Eu as miza tot pe vreo 4mm!
  • Niku 18.06.2019 21:10 Eu as vrea sa stiu care este ... din primarie care a comandat un asemenea proiect? Daca asa a fost el comandat din primarie, cine a facut comanda trebuie sa plece acasa! Daca nu, atunci proiectanul trebuie sa dea banii inapoi, daca a fost deja platit pentru rahatul asta! Daca nu se face asa, inseamna ca iara Tiseanu a primit vreun plic de la astia! Mama lor de obiceiuri! Probabail ca a devenit atat de obisnuit cu spagile, incat intre doua vizite la instanta mai incaseaza cateva plicuri cu spagi! Sa vina odata alegerile!
  • raul 19.06.2019 07:32 pai dacă a fost proiectare și execuție, asta nu înseamnă ca tot constructorul ( cel care s-a ocupat de proiectare ) e cel vinovat ? înțeleg ca cel care a câștigat licitația a câștigat proiectare și executie... pai sa răspundă el și proiectantul lui ....
  • Doinita 19.06.2019 08:49 Cat de curand se pune lacatul si pe Primarie! Sau numai pe primar?!

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.