CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Inspectoratul grăbește lucrurile. Concursul pentru postul de director al Școlii Centrale Câmpina are loc pe 6 martie

- Actualitate -

Inspectoratul grăbește lucrurile. Concursul pentru postul de director al Școlii Centrale Câmpina are loc pe 6 martie

Pe 27 februarie 2018, Inspectoratul Școlar Județean Prahova ia decizia încetării mandatului directorului Școlii Centrale Câmpina, Gabriela Neagu. A doua zi, pe site-ul propriu, ISJ anunță "organizarea interviului pentru ocuparea funcției vacante de director la Școala Gimnazială Centrală Câmpina în data de 6 martie 2018". Adică, după o săptămână. Dosarele se depun până pe 5 martie, iar pe 6 martie are loc evaluarea candidaților.

Nu exagerăm cu nimic dacă spunem că la Școala Centrală Câmpina este o întreagă nebunie. Atât părinții, cât și profesorii sunt împărțiți în două tabere. Unii susțin vechea conducere (profesor Nicolae Necula, cel care a condus instituția timp de 25 de ani), alții sunt de partea noii conduceri, adică a Gabrielei Neagu, director cu delegație, numită temporar în funcție în vara lui 2017, pentru o perioadă de un an, dar demisă săptămâna aceasta. 
Lucrurile au fost ciudate încă de la început. Nici vechiul și nici noul director nu au luat concursul organizat anul trecut de Inspectoratul Școlar Județean. Cu toate acestea, Gabriela Neagu a fost numită în funcție și poate că ISJ ar trebui să explice de ce a procedat așa. Asta cu atât mai mult cu cât vorbim despre o persoană din afara școlii, doamna fiind inginer constructor, dar și economist, predă economia la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Breaza și la Liceul "Simion Stolnicu" din Comarnic. Deși cei doi candidați nu au promovat concursul, nu a fost numit un interimar din școală, nu s-a organizat un alt concurs. 
Din momentul în care Gabriela Neagu a devenit director, în Școala Centrală a fost un război permanent. I-a fost încuiat biroul, i-au fost încuiate fișetele, au fost certuri, discuții, probleme, tensiuni. S-au întâmplat atât de multe lucruri și atât de urâte încât prezentarea lor aici nu ar face altceva decât să dăuneze grav școlii. De aceea, încercăm doar să nu răscolim adânc mizeria care există la Școala Gimnazială Centrală, cu speranța că toți cei implicați vor conștientiza că reputația lor nu este mai importantă decât a instituției, că războiul lor nu este mai important ca interesele copiilor.

Așa cum scriam într-un articol anterior, din semestrul doi al acestui an școlar, la Școala Centrală Câmpina se învață doar dimineața, o decizie luată de directorul Gabriela Neagu, cu susținerea Consiliului de Administrație, a multor părinți, a unei părți din corpul profesoral. O decizie bună, cu care, în principiu, multă lume este de acord, dar o decizie luată în timpul anului școlar, într-o unitate de învățământ care nu are avize de funcționare de la DSP și ISU. Iar aici chiar este o problemă, pentru că vorbim despre siguranța copiilor, siguranța a 660 de copii care se află toți în același timp în școală. Poate ar fi fost mai corect ca întâi să se parcurgă pașii necesari pentru pregătirea infrastructurii, pentru obținerea tuturor avizelor, pentru asigurarea celor mai bune condiții. E o discuție. Acum, dacă se schimbă directorul, se schimbă și programul copiilor? E o întrebare. Și ar mai fi multe întrebări la care încercăm să obținem răspuns de la mai multe instituții publice implicate.

Despre problemele de la Școala Centrală s-a vorbit puțin și la ședința de miercuri, 28 februarie, a Consiliului Local Câmpina. Consilierul Florin Frățilă, membru în Consiliul de Administrație al școlii, a deschis acest subiect și a spus câteva cuvinte despre "războiul dintre vechea și noua conducere", despre "revocarea din funcție a noului director la presiunile unui grup de profesori și a fostei conduceri" și chiar despre posibilitatea de a se reveni la cursurile de după-amiază, așa cum doresc unii profesori și vechea conducere. "Atâta vreme cât voi fi în Consiliul de Administrație, eu nu voi accepta așa ceva, pentru că știți bine că învățatul după-amiaza este un calvar. Dacă se va trece peste noi, vă anunț că intenționez să-mi dau demisia din Consiliul de Administrație de la Școala Centrală", a spus Florin Frățilă. (video)

Citiți și Mandatul directorului de la Școala Centrală Câmpina a încetat... brusc. Inspectoratul Școlar va organiza un nou concurs


02 Mar 2018 11:04 8079 vizualizari


Comentarii


  • 04.03.2018 09:32 Admin Referitor la vechea clădire a Școlii Centrale (Școala 2, de fapt, cum se numea înainte) vă putem răspunde noi. Consiliul Local a aprobat demolarea clădirii. Există o listă a lucrărilor de reparații la școli, pe care noi am și publicat-o recent, iar acolo este menționată demolarea clădirii vechi. Lista a fost anexă la bugetul local pentru 2018 abrobat de Consiliul Local în ședința din 19 februarie.
  • 03.03.2018 23:20 Un parinte Domnule Fratila, de ce nu ati avut curajul sa sustineti aceasta problema cand aveati baiatul in Scoala Centrala? Curajul a venit dupa ce a terminat scoala? Vechea cladire a scolii de ce nu se repara? Era bine daca discutati problema aceasta in Consiliul Local. Sau era sedinta pe terminate si toata lumea se grabea? Ce efort financiar presupune? Clasele de acolo sunt nefolosite, cladirea se degradeaza. Intr-adevar, intr-o scoala e nevoie si de laboratoare. E trista atitudinea dumneavoastra fata de utilitatea lor intr-o scoala.
  • 02.03.2018 14:29 Miha Ha , ha post aranjat pt. cineva.
864 vizualizari 28 May 2024 21:29 Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Consiliul de Administrație al Elsid SA ne-a transmis un comunicat legat de speculațiile care au apărut în presă, în ultima vreme, cu privire la eventuale legături ale acționarului majoritar al societății cu generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, anchetați de DNA.

citeste mai mult
4472 vizualizari 28 May 2024 16:44 Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

În jurul orei 16.30, pe DN1 a avut loc un incident care a dus la blocarea traficului rutier.

citeste mai mult
955 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1693 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV