Inspectoratul grăbește lucrurile. Concursul pentru postul de director al Școlii Centrale Câmpina are loc pe 6 martie

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 27 februarie 2018, Inspectoratul Școlar Județean Prahova ia decizia încetării mandatului directorului Școlii Centrale Câmpina, Gabriela Neagu. A doua zi, pe site-ul propriu, ISJ anunță "organizarea interviului pentru ocuparea funcției vacante de director la Școala Gimnazială Centrală Câmpina în data de 6 martie 2018". Adică, după o săptămână. Dosarele se depun până pe 5 martie, iar pe 6 martie are loc evaluarea candidaților.

Nu exagerăm cu nimic dacă spunem că la Școala Centrală Câmpina este o întreagă nebunie. Atât părinții, cât și profesorii sunt împărțiți în două tabere. Unii susțin vechea conducere (profesor Nicolae Necula, cel care a condus instituția timp de 25 de ani), alții sunt de partea noii conduceri, adică a Gabrielei Neagu, director cu delegație, numită temporar în funcție în vara lui 2017, pentru o perioadă de un an, dar demisă săptămâna aceasta. 
Lucrurile au fost ciudate încă de la început. Nici vechiul și nici noul director nu au luat concursul organizat anul trecut de Inspectoratul Școlar Județean. Cu toate acestea, Gabriela Neagu a fost numită în funcție și poate că ISJ ar trebui să explice de ce a procedat așa. Asta cu atât mai mult cu cât vorbim despre o persoană din afara școlii, doamna fiind inginer constructor, dar și economist, predă economia la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Breaza și la Liceul "Simion Stolnicu" din Comarnic. Deși cei doi candidați nu au promovat concursul, nu a fost numit un interimar din școală, nu s-a organizat un alt concurs. 
Din momentul în care Gabriela Neagu a devenit director, în Școala Centrală a fost un război permanent. I-a fost încuiat biroul, i-au fost încuiate fișetele, au fost certuri, discuții, probleme, tensiuni. S-au întâmplat atât de multe lucruri și atât de urâte încât prezentarea lor aici nu ar face altceva decât să dăuneze grav școlii. De aceea, încercăm doar să nu răscolim adânc mizeria care există la Școala Gimnazială Centrală, cu speranța că toți cei implicați vor conștientiza că reputația lor nu este mai importantă decât a instituției, că războiul lor nu este mai important ca interesele copiilor.

Așa cum scriam într-un articol anterior, din semestrul doi al acestui an școlar, la Școala Centrală Câmpina se învață doar dimineața, o decizie luată de directorul Gabriela Neagu, cu susținerea Consiliului de Administrație, a multor părinți, a unei părți din corpul profesoral. O decizie bună, cu care, în principiu, multă lume este de acord, dar o decizie luată în timpul anului școlar, într-o unitate de învățământ care nu are avize de funcționare de la DSP și ISU. Iar aici chiar este o problemă, pentru că vorbim despre siguranța copiilor, siguranța a 660 de copii care se află toți în același timp în școală. Poate ar fi fost mai corect ca întâi să se parcurgă pașii necesari pentru pregătirea infrastructurii, pentru obținerea tuturor avizelor, pentru asigurarea celor mai bune condiții. E o discuție. Acum, dacă se schimbă directorul, se schimbă și programul copiilor? E o întrebare. Și ar mai fi multe întrebări la care încercăm să obținem răspuns de la mai multe instituții publice implicate.

Despre problemele de la Școala Centrală s-a vorbit puțin și la ședința de miercuri, 28 februarie, a Consiliului Local Câmpina. Consilierul Florin Frățilă, membru în Consiliul de Administrație al școlii, a deschis acest subiect și a spus câteva cuvinte despre "războiul dintre vechea și noua conducere", despre "revocarea din funcție a noului director la presiunile unui grup de profesori și a fostei conduceri" și chiar despre posibilitatea de a se reveni la cursurile de după-amiază, așa cum doresc unii profesori și vechea conducere. "Atâta vreme cât voi fi în Consiliul de Administrație, eu nu voi accepta așa ceva, pentru că știți bine că învățatul după-amiaza este un calvar. Dacă se va trece peste noi, vă anunț că intenționez să-mi dau demisia din Consiliul de Administrație de la Școala Centrală", a spus Florin Frățilă. (video)

Citiți și Mandatul directorului de la Școala Centrală Câmpina a încetat... brusc. Inspectoratul Școlar va organiza un nou concurs

7899 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Miha 02.03.2018 14:29 Ha , ha post aranjat pt. cineva.
  • Un parinte 03.03.2018 23:20 Domnule Fratila, de ce nu ati avut curajul sa sustineti aceasta problema cand aveati baiatul in Scoala Centrala? Curajul a venit dupa ce a terminat scoala? Vechea cladire a scolii de ce nu se repara? Era bine daca discutati problema aceasta in Consiliul Local. Sau era sedinta pe terminate si toata lumea se grabea? Ce efort financiar presupune? Clasele de acolo sunt nefolosite, cladirea se degradeaza. Intr-adevar, intr-o scoala e nevoie si de laboratoare. E trista atitudinea dumneavoastra fata de utilitatea lor intr-o scoala.
  • Admin 04.03.2018 09:32 Referitor la vechea clădire a Școlii Centrale (Școala 2, de fapt, cum se numea înainte) vă putem răspunde noi. Consiliul Local a aprobat demolarea clădirii. Există o listă a lucrărilor de reparații la școli, pe care noi am și publicat-o recent, iar acolo este menționată demolarea clădirii vechi. Lista a fost anexă la bugetul local pentru 2018 abrobat de Consiliul Local în ședința din 19 februarie.

Actualitate

125 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie 2023, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

348 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

109 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

56 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.