Tituș Constantin și ”Celesta” au deschis a XVI-a ediție a Festivalului Tineretului, de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.

Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes, a vorbit la deschiderea festivalului, evocând prima ediție, care a avut loc într-o zi de iulie 1997, pe scena de la ”Fântâna cu Cireși”. Mai mult, au fost oferite publicului câteva imagini de pe o casetă VHS, de la acel moment. Și pentru că în urmă cu un sfert de veac, la prima ediție a Festivalului Tineretului, prima reprezentație a fost susținută de Tituș Constantin, același cunoscut cantautor local a fost invitat și la deschiderea ediției din acest an.
A urmat un scurt cuvânt din partea lui Cornel Brătilă, președinte al juriului, după care pe scenă au urcat, rând pe rând, concurenții din probele de dans, muzică și teatru. Primii au fost membrii Grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, condus de profesor Elisabeta Milea. Unul dintre cele mai apreciate grupuri din Câmpina a interpretat trei piese, cea din urmă la solicitarea publicului, iar din repertoriu nu a lipsit nici ”Baby, baby”, pe care ”Celesta” a avut șansa unică de a o cânta pe scena ”Serbărilor Toamnei”, din septembrie anul acesta, alături de Iris și Cristi Minculescu.
Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes, continuă și vineri, 25 noiembrie, invitați speciali fiind trupele Slide, Apollo22 și trupa de teatru ”Atelierul actorului”.

2363 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3400 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2033 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

1063 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1573 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.