Tituș Constantin și ”Celesta” au deschis a XVI-a ediție a Festivalului Tineretului, de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.

Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes, a vorbit la deschiderea festivalului, evocând prima ediție, care a avut loc într-o zi de iulie 1997, pe scena de la ”Fântâna cu Cireși”. Mai mult, au fost oferite publicului câteva imagini de pe o casetă VHS, de la acel moment. Și pentru că în urmă cu un sfert de veac, la prima ediție a Festivalului Tineretului, prima reprezentație a fost susținută de Tituș Constantin, același cunoscut cantautor local a fost invitat și la deschiderea ediției din acest an.
A urmat un scurt cuvânt din partea lui Cornel Brătilă, președinte al juriului, după care pe scenă au urcat, rând pe rând, concurenții din probele de dans, muzică și teatru. Primii au fost membrii Grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, condus de profesor Elisabeta Milea. Unul dintre cele mai apreciate grupuri din Câmpina a interpretat trei piese, cea din urmă la solicitarea publicului, iar din repertoriu nu a lipsit nici ”Baby, baby”, pe care ”Celesta” a avut șansa unică de a o cânta pe scena ”Serbărilor Toamnei”, din septembrie anul acesta, alături de Iris și Cristi Minculescu.
Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes, continuă și vineri, 25 noiembrie, invitați speciali fiind trupele Slide, Apollo22 și trupa de teatru ”Atelierul actorului”.

2930 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3273 vizualizari
27 nov. 2023 18:03

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

3500 vizualizari
26 nov. 2023 17:45

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

3 comentarii

Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.

Alte stiri recente

239 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1131 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.