Administrația locală câmpineană va elabora o strategie de dezvoltare a zonelor marginalizate

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, săptămâna trecută, într-o ședință extraordinară, o serie de documente necesare pentru accesarea de fonduri europene în cadrul unei axe noi de finanțare destinată orașelor și municipiilor cu peste 20.000 locuitori. Concret, este vorba despre un program privind combaterea sărăciei în comunitățile marginalizate de romi și nu numai.

Într-o primă etapă s-au aprobat participarea municipalităţii la acest program şi depunerea cererii de finanţare în vederea elaborării Strategiei Locale de Dezvoltare pentru zonele marginalizate. De asemenea, ca manager al acestui proiect a fost desemnată Dana Hoitan, consilier în cadrul Compartimentului de programe de finanțare, relații internaționale și protocol din Primăria Câmpina. Principalele rezultate ale acestei etape vor consta în înfiinţarea unui GAL (Grup de Acţiune Locală) şi elaborarea strategiei pentru zonele marginalizate cu planul de acţiune aferent şi lista de proiecte pentru implementarea strategiei. În etapa a doua, GAL va depune strategia la Comitetul Comun de Selecţie, stabilit la nivel naţional, iar în etapa a treia, GAL va avea trei luni la dispoziţie pentru a stabili pachetul de proiecte pentru care se va solicita finanţare europeană. 

'Acest program permite realizarea unor proiecte de mare valoare – dezvoltarea infrastructurii, inclusiv a celei stradale, proiecte în învăţământ, cursuri de calificare. Este o mare oportunitate să accesăm fonduri europene cu care vor putea fi rezolvate o parte dintre problemele câmpinenilor, nu numai ale unor comunităţi marginalizate', a spus primarul Horia Tiseanu. Uniunea Europeană finanțează astfel de programe în cadrul unei axe noi, pentru orașele și municipiile cu peste 20.000 locuitori. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 50.000 euro.

4011 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 21.11.2016 13:34 Din nou strategia vorbelor goale si a planurilor marete cu finalitate zero. Sa ne aducem aminte de lansarea fabuloasa a parcului industrial. In afara faptului ca proprietarii au fost scutiti de impozitele si taxele locale s-a mai intamplat ceva? Pasarela de la iesire : desi trebuia executata cu bani europeni o platim cu totii din buzunarele noastre (probabil ca oarece procent din astea intrand de data asta in alte buzunare). Baietii astia din primarie se pare ca au mintea foarte odihnita si din cand in cand se mai gandesc la ceva actiune.Care din pacate moare in fasa.... Tare sunt curios ce va iesi de aici... Prin inductie matematica insa probabil ca nimic!
  • Dan 23.11.2016 09:44 Și uite cum în prag de alegeri Tiseanu vine iar cu promisiuni pentru rromi. Le mai face ceva case, iluminat, ajutoare de multe feluri .... etc. Pentru o căciulă de voturi trebuie să înghită tot orașul efectele acestor actiuni
  • Mihai valeriu 23.11.2016 15:58 Oare de ce Curtea de Conturi nu verifica mizeria cu Parcul Industrial ,ori a fost promisiune de campanie ori prostie trebuie lamurita situatia,bugetul local este afectat.De ce nu mai avem noutati in legatura cu Calea Dacia ,ultima data erau blocati 7 milioane de lei ,ce se intampla acum?Cat despre noile proiecte pe bani europeni nu este ideea primarului se inspira de la altii sunt proiecte comune nimic original .
  • gigi campina 24.11.2016 09:17 Se pare ca la indicatiile pretioase ale primarului ,umili servitori din primarie,cand isi mai odihnesc ei lenea din cauza la 24 grade celsius din birourile lor moderne facute cu banii contribuabilului ,plus gasca cealalta a consiliului local, le mai trazneste prin cap cate o idee mareata pentru o comunitate locala mica dar loiala si disciplinata la vot. P.S.Cine este curioS, sa deschida pagina de internet (neactualizata)a primariei si sa numere asistatii sociali din categoria sus mentionata,va previn ca o sa va dea cafeaua in foc...Mari succesuri....

Actualitate

2317 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1600 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.