A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Străzii Parcului din Câmpina. Banii sunt alocați prin PNDL

Actualitate (Categoria articolului)

Recent, la București, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Străzii Parcului, municipiul Câmpina fiind reprezentat de primarul Horia Tiseanu. Modernizarea Străzii Parcului este o investiție finanțată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Suma alocată - 2,41 milioane lei.

Aceasta este, de altfel, singura investiție din Câmpina finanțată prin PNDL și a fost inclusă în acest program la propunerea Primăriei, având în vedere că era pregătită aproape toată documentația aferentă lucrării. Luna aceasta, chiar înainte de Crăciun, a fost finalizată și licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor, licitație câștigată de firma Roni Civil Interoute SRL Băicoi cu prețul de 936.057 lei fără TVA. Avem din nou o diferență uriașă între valoarea lucrării rezultată din studiul de fezabilitate (2 milioane lei fără TVA) și valoarea rezultată în urma licitației (936.057 lei fără TVA), ceea ce s-a mai întâmplat în foarte multe cazuri și a ridicat semne de întrebare, inclusiv în Consiliul Local, cu privire la profesionalismul firmelor care realizează SF-urile. Poate că, de această dată, faptul că au fost depuse mai multe oferte la licitație (trei) a condus la reducerea semnificativă a prețului final, dar totuși este vorba despre mai puțin de jumătate din valoarea estimată prin studiul de fezabilitate.

Tehnic vorbind, avem următoarele date: 
- lungime Strada Parcului - 556 metri
- lungime alee - 260 metri
- suprafață carosabilă stradă - 3.600 mp
- suprafață carosabilă alee - 2.742 mp
- suprafață trotuare stradă (aleea nu are așa ceva) - 1.715 mp
- lățimea carosabilului variază între 3,5 și 6 metri
Strada Parcului este situată în Cartierul Hernea, pornește din Strada Schelelor pe lângă fostul ștrand acoperit și pe lângă Capela Hernea, iar undeva în apropierea capelei, din stradă se desprinde o bretea care se numește Aleea Parcului.

4212 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammy 30.12.2017 17:01 Macar de-ar transforma Capela Hernea in muzeu.Cu 2 miliarde investitie ar iesi zona turistica.Daca sediul primariei este o bijuterie se poate si in alte parti.Dar indolenta,bat-o vina

Actualitate

99 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

306 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

95 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

50 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.