89 de câmpineni au încheiat contracte cu Floricon Salub pentru a scăpa de plata taxei speciale de salubrizare

Social (Categoria articolului)

De la începutul anului și până în prezent, de când la Câmpina a fost introdusă taxa specială de salubrizare, 89 de persoane au încheiat contract cu operatorul Floricon Salub. În continuare, 30% dintre gospodăriile din municipiu nu au contracte pentru ridicarea gunoiului menajer.

Taxa specială de salubrizare afost aprobată de Consiliul Local Câmpina în noiembrie 2015 și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. Este o taxă pe care trebuie să o plătească cetățenii care nu au contract cu Floricon Salub. Cuantumul acestei taxe este de 20,64 lei de persoană pe lună (cu tot cu TVA). Din acești bani, operatorului de salubritate îi va fi decontată suma de 10,32 lei de persoană pe lună (echivalentă tarifului), iar diferența rămâne la bugetul local. Taxa este valabilă exclusiv pentru persoanele fizice care locuiesc în Câmpina și prin introducerea ei se urmărește determinarea populației să încheie contracte cu Floricon pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. 

"În aceste aproape trei luni de când a fost introdusă taxa specială, am încheiat 89 de noi contracte cu cetățeni din municipiu. Din câte șiu eu, Primăria a trimis adrese la toate familiile care nu au contract pentru ridicarea gunoiului, adrese prin care anunță introducerea taxei speciale de salubrizare și prin care oamenii sunt invitați să vină la noi pentru a încheia contracte. Dar uite că numai 89 de persoane au fost mai conștiincioase. Vom vedea ce se întâmplă mai departe, pentru că, în momentul în care vor merge la Direcția Economică să achite impozitele locale sau pentru orice altă problemă, oamenii vor afla că au de achitat și această taxă nouă de salubrizare. Și, probabil, pentru a scăpa de taxă, vor veni la noi și vor încheia contracte", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu. 
Taxa specială de salubrizare nu este o taxă inventată pe plan local, ci introdusă la nivel național, prin Legea 99/2014, care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Pe plan local s-a stabilit doar cuantumul acestei taxe.

6832 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1433 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1312 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

157 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

178 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.