Micuțele balerine din Câmpina, pe podiumul Concursului Național "Dance for you"

Eveniment (Categoria articolului)

Peste 700 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani, provenind de la cluburi și școli de dans din țară, au participat în acest week-end la Concursul Național "Dance for you" desfășurat la Centrul Cultural din Bușteni. Balerinele de la Câmpina, elevele profesoarei Dorina Popa, au evoluat într-o companie selectă și s-au descurcat foarte bine, întorcându-se acasă cu multe premii.

Alessia Anghel - două locuri I la dans clasic (cu "Esmeralda" și "Colombina") și un loc I la dans contemporan
Daria Dimitrescu - locul I la dans clasic cu "Aurora" și locul II tot la dans clasic cu Pas de Chale
Ana Milu - locul I la dans contemporan și locul II la dans clasic
Ana Petrovanu - locul II la dans clasic și locul III la jazz
Teodora Morar - locul II la dans clasic și locul II - fantezia coregrafică
Jessica Micu - locul II dans clasic
Iuliana Șerban - locul III dans clasic
Teodora Șerban - locul III la dans clasic

Duo Pizzicato (Alessia Anghel și Daria Dimitrescu) - locul I la dans clasic
Andra Anghelache și Andreea Geantă - locul I la dans clasic cu "Variația prietenelor" și locul II la dans contemporan "Same pluse"
Trio Bayadera (Alessia Anghel, Daria Dimitrescu și Teodora Morar) - locul II la dans clasic
Mini Allegro (grup format din patru fete - Paula Moldoveanu, Teodora Șerban, Ștefania Panaitescu și Antonia Dobrescu) - locul I cu "Polka franceză"
Pas de cinq (grup format din cinci fete) - locul I la dans clasic
Grupul En Avant (șapte fete) - locul I la dans clasic
Grupul ALLEGRO (12 fetițe, pentru prima dată în concurs) - locul I la dans clasic cu "Primăvara" și premiul special oferit de președintele juriului, Doina Stăiculescu, pentru costume, coregrafie și spectacol

Așadar, un palmares impresionant pentru fetițele profesoarei Dorina Popa: de 11 ori pe locul I, de opt ori pe locul II și de trei ori pe locul III. "Dance for you", concurs aflat la a IV-a ediție, este destinat copiilor și tinerilor dansatori care au obținut rezultate remarcabile la competițiile organizate la nivel local, județean, național. Juriul a fost format din personalități din domeniile artistic și coregrafic:
- Doina Stăiculescu, maestru emerit al sportului, prima sportivă din România care a urcat pe podiumul olimpic la gimnastică ritmică (medalie de argint la la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984)
- Sorina Mladin, multiplă campioană națională la gimnastică ritmică, în prezent coregraf și instructor de dans
- Ramona Mezei, prim-balerină a Operei din Brașov
- Alina Zahariuc, profesor coregraf balet clasic la Clubul Copiilor din Ploiești

7702 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

5228 vizualizari
15 ian. 2022 12:35

Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

2083 vizualizari
15 ian. 2022 10:25

“Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și poetului nepereche, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului “Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Alte stiri recente

1 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

568 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.