Primarii din Cahul și Cimișlia, localități înfrățite cu Câmpina, au câștigat un nou mandat la alegerile locale din Republica Moldova

Actualitate (Categoria articolului)

Nicolae Dandiș - primarul municipiului Cahul și Sergiu Andronachi – primarul orașului Cimișlia au câștigat alegerile locale desfășurate duminică în Republica Moldova, obținând procente importante, care le-a adus un nou mandat fără să fie nevoie și de cel de-al doilea tur de scrutin.

Nicolae Dandiș (independent, foto dreapta) este la cel de-al treilea mandat de primar al Cahulului. A câștigat alegerile de duminică, 5 noiembrie 2023, cu 73,63% din voturile valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a aflat candidatul PAS, Marcel Cenușă, cu 19,49%, conform rezultatelor preliminare făcute publice de Autoritatea Electorală din Republica Moldova. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este partidul înființat de președintele Moldovei, Maia Sandu, formațiune politică aflată în prezent la guvernare.
Pentru Consiliul Local Cahul, cele mai bune rezultate le-au obținut: PSRL – 31,18%, PAS – 17,78% și PPLOC – 11,42%.
Nicolae Dandiș are 42 de ani, lector universitar, licențiat în științe administrative și în istorie, doctorand în științe politice.

Sergiu Andronachi (PAS) a obținut cel de-al doilea mandat de primar al orașului Cimișlia cu 57,35%, fiind urmat de candidatul PPPS, Vasile Sidor, cu 16,10%.
Pentru Consiliul Local Cimișlia, cele mai bune rezultate le-au obținut
: PAS – 39,37%, Ion Țurcanu (independent) – 11,12%, PPPS – 10,94%, PSRM – 10,84%.
Sergiu Andronachi are 42 de ani, a absolvit Universitatea Tehnică de la Chișinău și Academia Militară de la Sibiu și a lucrat o perioadă ca manager de proiecte la Agenția de Dezvoltare Sud din Moldova.

1608 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4282 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

1 comentarii

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

3225 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

1 comentarii

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

170 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

173 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).