Primăria Câmpina va organiza concurs pentru realizarea unui monument care să înlocuiască "Soldatul Necunoscut"

Actualitate (Categoria articolului)

Anul acesta este rândul Parcului de la Soldat să intre în proces de modernizare, investiție pentru care s-au alocat 700.000 lei de la bugetul local. Va trebui găsită și o altă denumire pentru acest parc, având în vedere că statuia "Soldatului Necunoscut" va fi mutată în Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna. Iar Primăria Câmpina va organiza un concurs pentru realizarea unui nou monument care să fie amplasat în parc. Pentru acest concurs, suma alocată este de 100.000 lei.

S-ar putea ca unora dintre dvs. să vă sune cunoscută ideea. Și poate vă reamintiți că Primăria Câmpina a mai organizat un concurs similar în 2005-2006, care a costat peste 10.000 lei, iar lucrarea câștigătoare a fost "Oul primordial" (foto), autor - artistul plastic Andrei Bălan. Se spunea atunci că monumentul va fi amplasat pe locul fundației din beton, abandonată de ani buni, iar "Soldatul Necunoscut" va fi dus la Cimitirul Eroilor. Costurile realizării monumentului erau estimate la 150.000 dolari. După concurs, nu s-a mai făcut nimic. Au fost multe certuri în cadrul Consiliului Local și până la urmă s-a renunțat la proiect. Acum, după 10 ani, ideea unui nou monument revine în forță și, iată, se alocă bani pentru organizarea unui nou concurs. Poate măcar de această dată să ducă cineva planurile până la capăt dacă tot se pornește la un nou drum.

7708 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetatean 11.02.2016 23:34 Bai oameni buni,aceiasi bani,din buzunarul nostru,pentru alt OU???Chiar trebuie sa avem doua!
  • Madalin F. 11.02.2016 23:36 Eu am credinta ca totusi autoritatile vor fi intelepte si vor directiona suma alocata acestui nou concurs, catre realizarea efectiva a proiectului castigator din 2006, care inca se poate face, mai ales ca fundatia sa este deja turnata. Ca sa nu mai vorbim ca "Oul primordial" este cu adevarat o opera de arta moderna, cu semnificatie frumoasa, si care se potriveste bine cu parcul si blocurile din jur. Oricum, numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism si amenajare peisagera, ar trebui sa aiba cuvantul hotarator.
  • domnita 12.02.2016 17:25 Numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism stau in parc? Mi-ar place un parc cu multe statui, monumente din flori, mici cascade, alei cu trandafiri ...si-n orasul nostru s-au facut multe lucruri frumoase de cei de la sere. Nu m-a impresionat nici-o statuie de pana acum, pe dumneavoastra? Le-as da toti banii celor de la sere si cred ca am fi toti multumiti!
  • eu 06.04.2016 17:29 Nu sunt locuri de munca si voua va arde de betoane

Actualitate

702 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

408 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

106 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

178 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.