Străzile distruse din Câmpina nu vor fi asfaltate nici în 2018

Actualitate (Categoria articolului)

Este cea mai proastă veste posibilă pe care o primim la început de an. Poate că nu aveam așteptări prea mari, dar undeva exista o doză de speranță că lucrurile se vor îmbunătăți și măcar Calea Doftanei și Bobâlna vor si asfaltate în acest an. Nu se va întâmpla acest lucru în primul rând pentru că nu sunt bani.

Probabil ați văzut lista investițiilor stabilite de Primăria Câmpina pentru 2018. Și ați văzut că de pe această listă lipsesc străzile. Avem doar Strada Parcului, pentru care se alocă de la bugetul local 75.000 lei pentru documentații, lucrarea propriu-zisă urmând să fie finanțată de la bugetul de stat prin PNDL. Mai avem Șoseaua Paltinu, la care se va interveni doar dacă vor fi alocați bani de la Consiliul Județean. Și mai avem Calea Doftanei și Bobâlna, marile dureri ale câmpinenilor, pentru fiecare dintre ele prinzându-se în bugetul local câte un milion de lei, adică foarte, foarte puțin față de cât ar fi nevoie. După cum reiese din proiectele tehnice și după cum a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința de aseară a Consiliului Local, pentru reabilitarea celor două străzi ar fi nevoie de 10,5 milioane lei: 8,4 milioane lei pentru Calea Doftanei și 2,1 milioane lei pentru Bobâlna. Adică tot bugetul destinat investițiilor în acest an.

"Aceste lucrări au un grad mare de incertitudine. Aici HidroPrahova ar trebui să realizeze lucrarea de canalizare. Noi avem acordul HidroPrahova pentru reabilitarea acestor străzi într-un strat chiar dacă lucrarea de canalizare nu va fi începută sau realizată. Totuși, nu puteam prinde niște sume așa mari pentru că am fi blocat bugetul. Din ceea ce știm noi, al doilea proces al HidroPrahova cu societatea Cast este pe cale de finalizare și apoi HidroPrahova va trebui să inițieze o nouă procedură de achiziție, care nu va fi ușoară și care probabil va dura niște luni. Vom vedea. Oricum, nu avem curaj să cerem fonduri europene pentru Calea Doftanei și Bobâlna pentru că nu știm când se va realiza canalizarea. Dacă asfaltăm, cinci ani nu vor mai putea fi sparte străzile. La fel și cu PNDL, nu putem cere bani pentru că sunt și aici niște termene și noi nu știm când vine HidroPrahova cu canalizarea. Ar mai exista o idee pe care mi-a sugerat-o directorul de la ADR Sud Muntenia. Să accesăm fonduri europene din Axa 13 cu care să realizăm noi atât canalizarea, cât și asfaltarea pe Bobâlna și Calea Doftanei. Dar aici este o problemă pentru că nu știu în ce măsură am putea retrage aceste străzi din proiectul HidroPrahova", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)

Citiți și 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală. Pentru investiții se alocă în jur de 15% din buget

Bugetul Câmpinei a fost aprobat. 2018, încă un an în care municipiul va sta în loc

6552 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Crup Pavel 20.02.2018 11:06 Lasă ca vin ele alegerile, zboara toți tampitii
  • Petcu Alina 20.02.2018 11:14 Nu mai avem pretentii de asfalt "ca pista de avion", dar macar sa fie astupate gaurile adanci, craterele de neocolit, cu bitum la "mana a doua". Asa cum este bun pentru pavarea curtilor( cine stie, cunoaste !), poate fi utilizat si pentru plombarea strazilor importante din oras.
  • Visan Adelin 20.02.2018 11:23 Dar str.Tineretului care este în lucrări de cinci ani ce soarta are în acest an ?
  • Bebe 20.02.2018 15:38 Iar o sa cheltuie firma miliarde pe piese ca si in anii trecuti?Noi parcurgem in jur de 200 de km zilnic pe Calea Doftanei cu fiecare microbuz si nu exista zi in care sa nu se repare masinile!Sa le dea banii pe piese daca nu au fost in stare de zece ani sa repare strazile!
  • george 20.02.2018 16:53 Este foarte clar pentru noi,nu aveti curaj,nici nu va duce capul, desi ati promis,asa ca noi va zicem PLECATI ,unde ?va spunem tot noi in CANADA se intra fara vize dar cu o conditie,sa nu va mai intoarceti,sunt destui care va vor lua locul chiar daca ramanem mai putini .
  • Alin Ciucaș 20.02.2018 23:02 Strada Tinetetului avea proiect de asfaltare de executat din 2015...ati slocat fonduri in fiecare an...unde sunt banii?Unde este asfaltul?...

Actualitate

183 vizualizari
03 mar. 2024 09:36

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

225 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

Alte stiri recente

1197 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

94 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.