Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

Imnul Național a fost interpretat de tânăra și foarte talentata Livia Pisăliță, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". S-au adresat publicului primarul Alin Moldoveanu și profesorul de istorie Marcel Vlădescu, cei doi avându-i alături pe scenă pe subprefectul Alexandru Vane și pe consilierii locali Noemi Ionescu, Costel Filip, Liviu Davidescu, Dan Nica și Florin Marcu.
Momentele artistice au fost deosebite. Livia Pisăliță a cântat emoționant ”Treceți batalioane române Carpații!”, apoi au evoluat Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” (instructori coregrafi Cristi Colezea și Valerica Celezea), Formația ”Celesta” de la Colegiul ”Grigorescu” (profesori coordonatori Elisabeta Milea și Dana Ștefan) și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor coregraf Roxana Paraschiv). La final, conform tradiției, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

3627 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2964 vizualizari
01 apr. 2023 11:25

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură, care a avut loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.

2024 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.