Bugetul Câmpinei a picat. Cum își explică votul partidele care au respins proiectul în Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Ședința de vineri seară a Consiliului Local Câmpina va intra, probabil, în istoria administrației locale. Pentru prima dată, cel puțin în ultimii 20 de ani, bugetul localității nu trece de votul din plen. Au votat în favoarea bugetului propus de primarul Alin Moldoveanu consilierii de la USR, POL, Partidul Verde și independentul Costel Filip. S-au abținut la vot consilierii PMP, PSD, ProRomânia și Cezar Grama, iar abținerile se contabilizează ca voturi negative. Nu și-au exprimat votul din motive de conflict de interese patru consilieri: Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Dan Nica și Florin Marcu, deși și aici ar fi o întreagă discuție (asupra căreia vom reveni) dacă acel conflict de interese există sau nu. Prin urmare, cu 9 voturi pentru și 6 abțineri, bugetul nu a fost adoptat, fiind nevoie de 10 voturi pentru (jumătate plus unul din numărul consilierilor în funcție). Prin intermediul unui comunicat de presă remis imediat după ședință, reprezentanții partidelor care s-au abținut la vot, explică motivele pentru care au făcut acest lucru.

"Având în vedere ședința Consiliului Local din data de 11.02.2022, ocazie cu care Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetul local al municipiului Câmpina a fost respins la vot, aducem la cunoștința câmpinenilor următoarele:
1. Reprezentanții PSD, Pro România, PMP, PNL și domnul consilier local Cezar Grama nu au fost invitați oficial de către domnul primar pentru consultări, într-un format instituțional, în care să se menționeze, în clar, data, ora, locul și numărul de reprezentanți.
2. Amendamentele propuse de către forțele politice menționate mai sus provin de la cetățeni și ar fi fost prezentate domnului primar dacă ar fi primit invitație la consultări.
3. Propunerile făcute nu anulează nicio inițiativă propusă de către domnul primar în buget și nu afectează proiectele finanțate prin fonduri europene.
4. Considerăm că bugetul trebuie adoptat în regim de urgență, fapt pentru care solicităm domnului primar, în condițiile menționate mai sus, consultări de urgență, sau includerea amendamentelor propuse de către noi în bugetul local, într-o formă consensuală.
În final, îi reamintim domnului primar că trebuie să țină cont că este primarul tuturor câmpinenilor, inclusiv al celor 65% dintre cetățenii care nu l-au votat și pe care noi îi reprezentăm."
Comunicatul de presă este semnat de:
Ioan Mușat - Președinte PSD Câmpina
Liviu Davidescu - Președinte Pro România Câmpina
Ioan Adrian Pițigoi - Președinte PMP Câmpina
Marian Nistor - Președinte PNL Câmpina
Cezar Grama - Consilier Municipal

Ne permitem o singură observație legată de toată această situație neplăcută din administrația locală. Bugetul nu este al lui Moldoveanu, este bugetul Câmpinei, inclusiv al celor 65% dintre câmpineni despre care se spune mai sus că sunt reprezentați de partidele care semnează comunicatul de presă. Nu este un buget perfect, dar Consiliul Local poate remedia acest lucru în beneficiul locuitorilor, pentru că și Consiliul Local trebuie să fie al tuturor câmpinenilor!
Dezbaterea asupra bugetului o puteți urmări AICI și AICI.  

3719 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobre 12.02.2022 11:38 Este o rușine aceste clase politice fac bugete pt firme și interese personale și mafia locala unde nu fac nimica
  • Diss 12.02.2022 13:47 Niciun fel de problemă! Oraș mic, orgolii mari, '' politicieni&quot'' pe măsură! Cămpinenii continuă să se calce în picioare pentru a plăti impozitele în condiții de anii 1980!( a se vedea brambureala de nedescris, fără minime condiții de igienă, de la impozite!😖).Restul sunt doar jocuri politice adică niște glume proaste! Cămpina este un fost orășel cochet care foarte curănd va fi populat doar de politicieni!Să vezi atunci distracție!😂
  • ioan.state@yahoo.com 12.02.2022 20:57 Aveti perfecta dreptate, bugetul nu este al lui Moldoveanu, dar spuneti-i si lui. El nu stie treaba asta, este invatat ca la Poiana Campina, el sa dispuna totul fara sa tina cont de altii. Iar cei 65% dintre campineni chiar sunt reprezentantii altor partide, care nu l-au ales (''nu despre care se spune'', cum vreti sa dezinformati, ca de obicei).

Politică

6855 vizualizari
28 mai 2023 09:47

Irina Nistor: "Voi veni cu un proiect pentru Câmpina, bazat pe un dialog permanent cu cetățenii!"

PSD Câmpina a desemnat-o pe Irina Mihaela Nistor candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale de anul viitor, după cum scriam într-un articol anterior. Este pentru prima dată când la Câmpina candidează o femeie din partea PSD și tot pentru prima dată când la lansarea oficială a candidatului de la Câmpina participă cei mai importanți lideri ai PSD Prahova.

4014 vizualizari
26 mai 2023 16:08

Irina Nistor, candidatul surpriză al PSD la Primăria Câmpina

1 comentarii

Surpriză de proporții oferită de PSD electoratului câmpinean. Irina Nistor a fost desemnată candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din toamna anului viitor.

Alte stiri recente

690 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

898 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.