Bugetul Câmpinei a picat. Cum își explică votul partidele care au respins proiectul în Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Ședința de vineri seară a Consiliului Local Câmpina va intra, probabil, în istoria administrației locale. Pentru prima dată, cel puțin în ultimii 20 de ani, bugetul localității nu trece de votul din plen. Au votat în favoarea bugetului propus de primarul Alin Moldoveanu consilierii de la USR, POL, Partidul Verde și independentul Costel Filip. S-au abținut la vot consilierii PMP, PSD, ProRomânia și Cezar Grama, iar abținerile se contabilizează ca voturi negative. Nu și-au exprimat votul din motive de conflict de interese patru consilieri: Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Dan Nica și Florin Marcu, deși și aici ar fi o întreagă discuție (asupra căreia vom reveni) dacă acel conflict de interese există sau nu. Prin urmare, cu 9 voturi pentru și 6 abțineri, bugetul nu a fost adoptat, fiind nevoie de 10 voturi pentru (jumătate plus unul din numărul consilierilor în funcție). Prin intermediul unui comunicat de presă remis imediat după ședință, reprezentanții partidelor care s-au abținut la vot, explică motivele pentru care au făcut acest lucru.

"Având în vedere ședința Consiliului Local din data de 11.02.2022, ocazie cu care Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetul local al municipiului Câmpina a fost respins la vot, aducem la cunoștința câmpinenilor următoarele:
1. Reprezentanții PSD, Pro România, PMP, PNL și domnul consilier local Cezar Grama nu au fost invitați oficial de către domnul primar pentru consultări, într-un format instituțional, în care să se menționeze, în clar, data, ora, locul și numărul de reprezentanți.
2. Amendamentele propuse de către forțele politice menționate mai sus provin de la cetățeni și ar fi fost prezentate domnului primar dacă ar fi primit invitație la consultări.
3. Propunerile făcute nu anulează nicio inițiativă propusă de către domnul primar în buget și nu afectează proiectele finanțate prin fonduri europene.
4. Considerăm că bugetul trebuie adoptat în regim de urgență, fapt pentru care solicităm domnului primar, în condițiile menționate mai sus, consultări de urgență, sau includerea amendamentelor propuse de către noi în bugetul local, într-o formă consensuală.
În final, îi reamintim domnului primar că trebuie să țină cont că este primarul tuturor câmpinenilor, inclusiv al celor 65% dintre cetățenii care nu l-au votat și pe care noi îi reprezentăm."
Comunicatul de presă este semnat de:
Ioan Mușat - Președinte PSD Câmpina
Liviu Davidescu - Președinte Pro România Câmpina
Ioan Adrian Pițigoi - Președinte PMP Câmpina
Marian Nistor - Președinte PNL Câmpina
Cezar Grama - Consilier Municipal

Ne permitem o singură observație legată de toată această situație neplăcută din administrația locală. Bugetul nu este al lui Moldoveanu, este bugetul Câmpinei, inclusiv al celor 65% dintre câmpineni despre care se spune mai sus că sunt reprezentați de partidele care semnează comunicatul de presă. Nu este un buget perfect, dar Consiliul Local poate remedia acest lucru în beneficiul locuitorilor, pentru că și Consiliul Local trebuie să fie al tuturor câmpinenilor!
Dezbaterea asupra bugetului o puteți urmări AICI și AICI.  

2985 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobre 12.02.2022 11:38 Este o rușine aceste clase politice fac bugete pt firme și interese personale și mafia locala unde nu fac nimica
  • Diss 12.02.2022 13:47 Niciun fel de problemă! Oraș mic, orgolii mari, '' politicieni&quot'' pe măsură! Cămpinenii continuă să se calce în picioare pentru a plăti impozitele în condiții de anii 1980!( a se vedea brambureala de nedescris, fără minime condiții de igienă, de la impozite!😖).Restul sunt doar jocuri politice adică niște glume proaste! Cămpina este un fost orășel cochet care foarte curănd va fi populat doar de politicieni!Să vezi atunci distracție!😂
  • ioan.state@yahoo.com 12.02.2022 20:57 Aveti perfecta dreptate, bugetul nu este al lui Moldoveanu, dar spuneti-i si lui. El nu stie treaba asta, este invatat ca la Poiana Campina, el sa dispuna totul fara sa tina cont de altii. Iar cei 65% dintre campineni chiar sunt reprezentantii altor partide, care nu l-au ales (''nu despre care se spune'', cum vreti sa dezinformati, ca de obicei).

Politică

2364 vizualizari
29 mai 2022 14:15

Alegeri la PSD Câmpina. Dan Ioan Mușat, fostul președinte interimar, este noul președinte ales

De un an și jumătate Organizația Câmpina a Partidului Social Democrat avea o conducere interimară, președinte fiind Dan Ioan Mușat. Acum, de sâmbătă, 28 mai 2022, lucrurile au intrat pe un făgaș mai aproape de normal. Au avut loc alegerile, iar singurul candidat la funcția de președinte a fost Dan Ioan Mușat.

2115 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10.00, la Casa Tineretului va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.

Alte stiri recente

657 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.