”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Eveniment (Categoria articolului)

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.

Tablourile expuse provin din Galeria de Artă ”Fata morgana”, din Mărcăuți, Republica Moldova, și sunt rodul numeroaselor tabere de creație organizate de proprietarul acestei galerii, Anatol Crețu. Sunt tablouri ale unor pictori din mai multe țări - Ucraina, Turcia, Belarus, Israel, Germania, România, Moldova și altele - realizate, așa cum spuneam, de-a lungul mai multor ani, în tabere de pictură. 
Gazda evenimentului a fost responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, Alexandra Toma, iar invitații săi au fost Anatol Crețu (sponsorul Galeriei de artă ”Fata morgana” și al taberelor de creație), Victor Hristov (curatorul galeriei), Liviu Davidescu (președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Câmpina) și Gabriel Dima, artist plastic, cel care a mijlocit evenimentul, după ce în urmă cu o săptămână a participat la o expoziție în Moldova de dincolo de Prut. De asemenea, la eveniment au fost prezenți numeroși alți artiști, dar și iubitori ai artei.
Evenimentul de la Casa de Cultură ”Geo Bogza” a oferit și două surprize frumoase. Mai întâi, epigramistul Ștefan Alexandru Sașa a recitat o poezie și a spus câteva epigrame cu tâlc, savurate de public. Apoi, Grupul ”Canon” de la Clubul Copiilor ”Martha Bibescu” din Comarnic, profesor coordonator Florin Bârsan, a interpretat o serie de piese foarte apreciate de public, de departe cel mai emoționant moment, în care toți cei prezenți au aplaudat la unison și chiar au fredonat, fiind cel al interpretării piesei ”Pentru ea” a regretaților Doina și Ion Aldea Teodorovici, melodie mai cunoscută sub numele ”Lacrima limbii noastre”.
Expoziția va mai rămâne deschisă până la finalul lunii aprilie.

6619 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4267 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.

1308 vizualizari
03 iun. 2023 15:23

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - Teleajen Văleni 6-1

Ultimul meci pe teren propriu al brezenilor le-a adus - și oficial - tilul de campioană a județului, fiecare component al său primind la finele partidei cu Teleajen Văleni medaliile de campion. Iar brerzenii au onorat acest mokemnt printr-o victorie la scor de tenis, că tot suntem în plin Roland Garros, 6-1, fără drept de apel.