CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

- Eveniment -

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.

Tablourile expuse provin din Galeria de Artă ”Fata morgana”, din Mărcăuți, Republica Moldova, și sunt rodul numeroaselor tabere de creație organizate de proprietarul acestei galerii, Anatol Crețu. Sunt tablouri ale unor pictori din mai multe țări - Ucraina, Turcia, Belarus, Israel, Germania, România, Moldova și altele - realizate, așa cum spuneam, de-a lungul mai multor ani, în tabere de pictură. 
Gazda evenimentului a fost responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, Alexandra Toma, iar invitații săi au fost Anatol Crețu (sponsorul Galeriei de artă ”Fata morgana” și al taberelor de creație), Victor Hristov (curatorul galeriei), Liviu Davidescu (președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Câmpina) și Gabriel Dima, artist plastic, cel care a mijlocit evenimentul, după ce în urmă cu o săptămână a participat la o expoziție în Moldova de dincolo de Prut. De asemenea, la eveniment au fost prezenți numeroși alți artiști, dar și iubitori ai artei.
Evenimentul de la Casa de Cultură ”Geo Bogza” a oferit și două surprize frumoase. Mai întâi, epigramistul Ștefan Alexandru Sașa a recitat o poezie și a spus câteva epigrame cu tâlc, savurate de public. Apoi, Grupul ”Canon” de la Clubul Copiilor ”Martha Bibescu” din Comarnic, profesor coordonator Florin Bârsan, a interpretat o serie de piese foarte apreciate de public, de departe cel mai emoționant moment, în care toți cei prezenți au aplaudat la unison și chiar au fredonat, fiind cel al interpretării piesei ”Pentru ea” a regretaților Doina și Ion Aldea Teodorovici, melodie mai cunoscută sub numele ”Lacrima limbii noastre”.
Expoziția va mai rămâne deschisă până la finalul lunii aprilie.


01 Apr 2023 11:25 7175 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
836 vizualizari 13 Jun 2024 23:11 Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Ziua Eroilor a venit în anul 2024 la foarte puțin timp după alegerile locale. Poate de aici o ”răceală” evidentă, schimburi de priviri reci, chiar dure între... diverse persoane, implicate direct sau indirect în derularea procesului electoral.

citeste mai mult
1461 vizualizari 13 Jun 2024 21:59 Ziua Eroilor a fost la Cornu o mare sărbătoare

Ziua Eroilor a fost la Cornu o mare sărbătoare

Comuna Cornu excelează atunci când vine vorba de organizarea de evenimente, dar, dintre toate, Ziua Eroilor pare cea mai apropiată de sufletul administrației din, probabil, cea mai europeană comună din Prahova și nu numai.

citeste mai mult
947 vizualizari 11 Jun 2024 08:58 Grupul vocal folcloric ”Dor, doruleț”, al CAR Pensionari Câmpina, a fost la Festivalul iProsop, de la Selemet, Moldova

Grupul vocal folcloric ”Dor, doruleț”, al CAR Pensionari Câmpina, a fost la Festivalul iProsop, de la Selemet, Moldova

Din anul 2022, seniorii câmpineni și din localitățile limitrofe au participat la acțiunile proiectului ”Îmbătrânire activă și sănătoasă”, inițiat de Asociația CAR Pensionari Câmpina.

citeste mai mult
864 vizualizari 04 Jun 2024 17:46 Aurelian Temișan, sărbătorit de publicul câmpinean la finalul spectacolului “O noapte furtunoasă”

Aurelian Temișan, sărbătorit de publicul câmpinean la finalul spectacolului “O noapte furtunoasă”

Pe scena Casei Tineretului din Câmpina s-a jucat, luni seară, spectacolul "O noapte furtunoasă", după I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Nagy.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV