Primăria Câmpina și Asociația GEYC au încheiat protocolul cadru de colaborare ”Pentru Câmpina Europeană”

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina, prin primarul Alin Moldoveanu, a semnat astăzi, 4 mai 2021, un protocol cadru de colaborare ”Pentru Câmpina Europeană”, partenerul administrației locale fiind Asociația GEYC din București, una dintre cele mai puternice asociații care derulează proiecte cu fonduri europene în domeniile educație, mediu, cultură și social.

Din partea Asociației GEYC București a fost prezent la Câmpina chiar managerul general, Gabriel Brezoiu, alături de Georgiana Moldoveanu, profesor la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina și participant activ la numeroase proiecte europene.
Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de patru ani, își propune o colaborare între cele două părți pentru dezvoltarea de inițiative și sprijin reciproc în domeniile educație, cultură, mediu și social. De asemenea, la modul concret, noul parteneriat presupune găzduirea de voluntari internaționali la Câmpina, respectiv implicarea tinerilor din Câmpina în proiecte de voluntariat european și implicarea acestora în activități educaționale și de protecție a mediului; realizarea unei strategii locale de tineret în Câmpina, în cadrul unui proces de dialog structurat care să implice tinerii, organizațiile de tineret și celelalte părți interesate pe plan local privind sectorul de tineret, inclusiv prin mecanisme de e-participare; informarea reciprocă și colaborarea în propuneri de proiecte cu finanțare nerambursabilă, în funcție de specificul liniei de finanțare, cât și de profilul părților, inclusiv prin recomandarea de parteneri pe plan local, național sau internațional; găzduirea de activități de tineret, educaționale și de schimb de experiență la Câmpina; facilitarea accesului tinerilor, cadrelor didactice și lucrătorilor de tineret la Comunitatea GEYC și la activitățile de dezvoltare personală și profesională derulate de GEYC; dezvoltarea mediului antreprenorial din Câmpina prin programe de formare și schimb de experiență, axându-se pe nevoile identificate la nivel local și pe antreprenoriat digital. GEYC tocmai asta înseamnă - Grupul Tineretului European pentru Schimbare, misiunea GEYC fiind aceea de a capacita tinerii să schimbe în bine comunitățile din care fac parte.

În același timp, pentru Câmpina, mai ales pentru tinerii de aici, se deschid noi oportunități pentru participarea la programele europene Erasmus+, Corpul European de Solidaritate sau CERV (Citizens, Equality, Rights and Values). Practic, prin acest parteneriat, GEYC facilitează administrației locale implementarea de proiecte și domeniile educație, cultură, mediu, social și se va implica în organizarea de evenimente pe aceste domenii și la Câmpina.
Pe termen scurt, în perioada 10-15 mai, GEYC va fi prezent la Câmpina prin organizarea atelierului ”Game on Young Europeans!” pentru a dezvolta un sentiment de apartenență la spațiul european pentru elevii de liceu. Atelierul se va desfășura online, în limba engleză, cu ocazia Zilei Europei, în două licee câmpinene - Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” (coordonator prof. Georgiana Moldoveanu) și Liceul Tehnologic Energetic (coordonator prof. Simona Boeru). Apoi, începând chiar din această lună, la Câmpina vor veni doi voluntari din Franța și din Italia, care vor participa la diverse acțiuni, inclusiv la acțiuni în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (24-30 mai), dar și la etapa a treia a campaniei ”Câmpina curată”, care va avea loc pe 5 iunie.
Sunt semne încurajatoare pentru un segment foarte important de populație, cel al elevilor, al tinerilor, pentru care, din păcate, până acum nu s-au făcut prea multe, iar parteneriatul cu GEYC ar putea fi un prim pas în această direcție... europeană.

3579 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

6854 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3074 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

2040 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2583 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.