Despre meseria de pompier și cât de pregătiți suntem în caz de cutremur, cu căpitan Nicolae Radu, comandantul pompierilor din Câmpina

Interviuri (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro l-a avut ca invitat în cadrul unei emisiuni pe căpitan Nicolae Radu, comandantul Detașamentului de Pompieri Câmpina, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Am discutat cu invitatul nostru atât subiecte legate de meseria de pompier - cât de frumoasă este, ce satisfacții aduce, în ce măsură se mai îndreaptă tinerii spre această profesie, dar și amintiri legate de studiile invitatului nostru sau primele intervenții dificile. ”Aveam un profesor la facultate care ne-a întrebat când credem noi că-și scoate statul investiția făcută în noi? Eu și alți colegi am răspuns în zece ani, cât era termenul de obligativitate din partea noastră de a profesa după terminarea studiilor. Greșit, ne-a spus profesorul, care a adăugat: când veți salva prima viață!”, a povestit căpitanul Nicolae Radu un episod memorabil din perioada studenției sale.
De asemenea, căpitanul Nicolae Radu a prezentat câteva date din bilanțul Detașamentului de Pompieri Câmpina pentru anul 2022, a insistat asupra pericolului privind incendiile de vegetație uscată, dar a vorbit și despre cât de pregătiți sunt reprezentanții forțelor din cadrul structurilor de situații de urgență pentru a interveni în cazul unui seism major, mai ales că după cutremurul din Turcia și valul de mișcări tectonice din România, subiectul a revenit în actualitate.
Așadar, urmăriți declarațiile căpitanului Nicolae Radu, comandantul Detașamentului de Pompieri Câmpina din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

2819 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2206 vizualizari
30 mai 2023 20:05

Cosmin Raț: ”Cu un parteneriat cu Consiliul Județean, Centrul de Primiri Urgențe pe locul fostului cinematograf ar putea deveni realitate”

1 comentarii

Consilierul local Cosmin Raț, secretar general al Partidului Oamenilor Liberi, a fost invitatul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro în care am discutat despre actualitatea politică și administrativă locală.

2492 vizualizari
25 mai 2023 07:17

Alin Moldoveanu: ”Proiectele cu fonduri extrabugetare din învățământ depășesc 20 milioane euro”

1 comentarii

Câmpina are în diverse faze numeroase proiecte cu fonduri europene sau cu fonduri guvernamentale, în mai multe domenii de activitate. Valoarea acestora este impresionantă, atât dacă ne raportăm la ce se întâmpla până acum, mai ales în perioada în care fondurile europene erau blocate, cât și dacă ne raportăm la valoarea lor efectivă. 

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.