Spectacol deosebit, dedicat Centenarului Marii Uniri, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Un adevărat spectacol au pregătit și prezentat publicului copiii de la Școala Centrală din Câmpina. Un spectacol frumos, cu numeroase momente artistice bine și atent pregătite, un eveniment dedicat Zilei Naționale a României și împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Desfășurat în amfiteatrul Școlii Centrale, evenimentul a fost deschis de prof. Florentina Dumitrașcu, directorul instituției, cu un discurs simplu, dar elocvent și câteva versuri care au mers la sufletul publicului format din elevi, dar și părinți, bunici și diverși invitați. Festivitatea a continuat cu intonarea Imnului de Stat al României - "Deșteaptă-te, române!", dar și a Imnului Regal, pentru că, să nu uităm, acesta era Imnul Național în urmă cu 100 de ani. Apoi, Emilia Râncu, profesor de istorie la Școala Centrală, a prezentat succint importanța istorică a evenimentului de la 1 Decembrie 1918, după care a urmat spectacolul propriu-zis. Momente frumoase, cu mult bun gust, toate în strânsă legătură cu o parte a istoriei din ultima sută de ani a României. Fie că a fost vorba de cântece, de versuri, de scenete sau de sensibila "Doină" a lui Mihai Eminescu, toate au fost apreciate de public și au demonstrat inspirația cadrelor didactice și talentul copiilor. (video)

4258 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1111 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1521 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2168 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1661 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.