Sâmbătă începe o nouă ediţie a Ligii A Prahova, la fotbal

Sport (Categoria articolului)

Sâmbătă, 20 august, începe o nouă ediţie a Ligii A Prahova, la fotbal, cu o săptămână întârziere faţă de data programării iniţiale, dar pentru că sâmbăta trecută a fost zi de doliu naţional, caravana primului eşalon judeţean se va pune în mişcare la finalul acestei săptămâni. Principala noutate faţă de sezoanele precedente este că toate partidele se vor juca sâmbăta, rămânând la latitudinea fiecărei echipe să stabilească dacă joacă dimineaţă sau după-amiază. În rândurile următoare vă prezentăm noutăţile din taberele tuturor echipelor, precum şi programul primei etape, cu precizarea că rezultatele le veţi găsi la puţin timp după terminarea partidelor aici, pe campinatv.ro.

CS Păuleşti - chiar dacă şi-a câştigat pe teren dreptul de a evolua în Liga a 3-a, a preferat să rămână în fotbalul judeţean. Modificările la nivelul lotului de jucători nu sunt spectaculoase, antrenor a rămas Iulius Mărgărit, iar ca obiectiv, ce poţi să-ţi doreşti după ce sezonul precedent ai câştigat campionatul şi nu ai fructificat dreptul la promovare?!
CS Blejoi - îşi păstrează aceeaşi conducere tehnică, iar schimbările în lot sunt destul de puţine. Astfel, au plecat Dragoș Gheorghe (la Petrolul Ploieşti), D. Badea (la Petrolistul Boldeşti), sosind, în schimb, Iordache (AS Tufeni), Rudaru şi Vişan (doi tineri jucători de la Petrolul Ploieşti) şi Moruz (Chindia Târgovişte). Obiectivul echipei este clasarea pe locurile 1-4, o comportare onorabilă, dar şi construirea unei echipe cât mai competitive.
CS Cornu - ambiţiosul antrenor Mihai Dinu îşi doreşte să depăşească performanţa din sezonul precedent, atunci când echipa sa a încheiat pe ultima treaptă a podiumului. Au venit câţiva jucători interesanţi, printre care Teodorescu (18 ani, de la Caraimanul Buşteni), Amariei (un alt tânăr, care a evoluat în sezonul precedent în Liga a 2-a, la Ceahlăul Piatra Neamţ), dar şi portarul Stroescu şi mijlocașul ofensiv Băcioiu, ambii de la FC Băneşti, la care se adaugă revenirea lui Sintulescu. Au plecat Stoica şi Militaru, împrumutați la AFC Brebu.
FC Băneşti - şi-a schimbat antrenorul, aducându-l pe Marius Vişan, care va fi şi jucător. Pe lista noutăţilor se mai află portarul Cojocaru, jucătorii Pantilimonescu şi Alexe, în vreme ce printre jucătorii care au părăsit lotul băneştenilor se numără Stroescu şi Băcioiu, ambii plecaţi la CS Cornu. Dincolo de obiectivul oficial, clasarea pe locurile 1-5, băneştenii susţin prin vocea vicepreşedintelui Aurel Covrig că "vom juca toate meciurile din campionat la victorie".
Avântul Măneciu - l-a menţinut pe Dorinel Beznea pe banca tehnică şi şi-a păstrat cam acelaşi lot de jucători, cu puţine noutăţi atât la plecări, cât şi la sosiri. Poate cea mai importantă mutare este plecarea lui Vancea la Tricolorul Breaza. Printre noutăţi - portarul Toma şi jucătorii Al. Neagu, Savu şi V. Vlad. Obiectivul echipei este clasarea în prima treime a clasamentului.
Teleajen Văleni - una dintre echipele bune ale ediţiei precedente, când a încheiat pe locul 6, Teleajen Văleni şi-a păstrat conducerea tehnică, precum şi cam acelaşi lot de jucători. Rezultatele din meciurile amicale sunt promiţătoare, factorii de decizie din jurul echipei sperând într-o clasare mai bună decât în sezonul precedent.
CSO Plopeni - nu sunt multe noutăţi în lotul formaţiei antrenate în continuare de Daniel Dumitrache, obiectivele rămânând aceleaşi - de a se afla în treimea superioară a clasamentului şi de a creşte jucători pentru o echipă cât mai competitivă, axată din ce în ce mai mult pe jucători tineri, localnici.
AS Tufeni - a încheiat sezonul trecut pe locul 8, venind din postura de nou-promovată. Un sezon bun, iar odată cu aducerea unui nou antrenor, Costin Plăvache, se doreşte o clasare cel puţin la fel de bună ca în sezonul precedent, obiectivul fiind clasarea în primele 8. Dacă la Tufeni nu au venit jucători noi, în schimb, au plecat Iordache (CS Blejoi), Bridinel (CS Păuleşti), în vreme ce Ursea s-a accidentat destul de serios la ultimul amical cu Tricolorul Breaza şi are piciorul în ghips, fiind suspect de o leziune a ligamentelor încrucişate.
CS Ceptura - nu sunt noutăţi deosebite în lotul formaţiei din Ceptura, obiectivul fiind menţinerea în acest eşalon. Antrenorul Ciprian Pura va beneficia de revenirea în lot a jucătorilor Fl. Matei, N. Popescu, Cl. Tudor, M. Savu, toţi de la Progresul Drăgăneşti, în timp ce Tudorache a revenit de la Văleni.
Unirea Cocorăştii Colţ - după ce a încheiat sezonul precedent pe locul 12, acum, în noul sezon, fără prea multe noutăţi în lot, formaţia din Cocorăştii Colţ are ca obiectiv menţinerea în primul eşalon judeţean.
Tricolorul Breaza - şi-a menţinut antrenorul, Florin Stăncioiu, dar şi susţinerea financiară, din partea noii conduceri a Primăriei Breaza. Experimentatul tehnician brezean spune că a alcătuit o echipă bună, care să facă faţă unui campionat foarte greu, principalele noutăţi fiind portarul Antal (Avântul Măgureni), Vancea (Avântul Măneciu), Muşa (fost echipier al formaţiilor Conpet şi Dinamo II), Petre Toader (care a evoluat la mai multe echipe din Liga a 3-a, din Bucureşti), fraţii gemeni Ionuţ şi George Oprea şi Năftănăilă (Progresul Drăgăneşti). Obiectivul echipei este clasarea în primele 10 locuri.
AFC Brebu - locul 14 în ediţia trecută de campionat, şi-a păstrat antrenorul, Robert Săvulescu. Are ca obiectiv clasarea în primele 10 locuri, iar pentru a-şi putea îndeplini acest obiectiv a adus o serie de jucători importanţi: Duricu, Negotei, Urdea (de la Tricolorul Breaza), Militaru şi Fl. Stoica (de la CS Cornu), Badea (Petrolistul Boldeşti) şi Matei (Intersport Filipeşti), plecând doar Codreanu şi Zamfir, cărora le-a expirat împrumutul de la CSO Plopeni. Cea mai mare problemă a echipei rămâne asigurarea finanţării. "Primăria Brebu ne asigură un buget de 500 milioane lei vechi pe an, dar este destul de puţin, pentru că peste 180 milioane lei vechi se duc la AJF numai pentru taxe", a declarat Robert Săvulescu.
Unirea Urlaţi - beneficiara retragerii formaţiei Progresul Drăgăneşti din competiţie, Unirea Urlaţi retrogradase la finalul sezonului precedent. Conducătorii acestei formaţii, fără să fi investit foarte mult în aducerea unor jucători importanţi pentru acest nivel, speră să nu mai aibă emoţii în noul sezon, obiectivul fiind menţinerea în Liga A.
Petrolul Băicoi - este una dintre nou-promovate, dar istoria clubului din Băicoi include şi prezenţe în eşalonul al treilea al fotbalului românesc, beneficiind, în plus, de una dintre cele mai frumoase arene. Rezultatele din meciurile amicale au fost mulţumitoare pentru antrenorul Bobi Codreanu, susţinerea financiară este asigurată de Schela Băicoi, dar şi de Primărie, iar obiectivul echipei este menţinerea în primul eşalon.
CS Măneşti Coada Izvorului - cealaltă nou-promovată, la debutul său în Liga A nu poate avea mari pretenţii, fiind creditată ca principala candidată la retrogradare.
Petrolul Ploieşti - este formaţia pe care toată suflarea fotbalistică a judeţului o vede deja câştigătoare a campionatului judeţean. Echipa este înfiinţată în această vară, după dezastrul înregistrat de Petrolul în prima ligă în sezonul precedent. Formaţia este antrenată de Octavian Grigore, fosta glorie a Petrolului, iar lotul pare a fi mai degrabă o selecţionată a judeţului, cu mulţi jucători de mare valoare.
Iată şi programul primei etape, programată sâmbătă, 20 august:
ora 11.00
CS Blejoi - CS Ceptura
AS Tufeni - Unirea Cocorăştii Colţ
CS Păuleşti - Petrolul Ploieşti
CSO Plopeni - FC Băneşti
Teleajen Văleni - Avântul Măneciu
ora 18.00
Petrolul Băicoi - CS Cornu
AFC Brebu - Unirea Urlaţi
CS Măneşti Coada Izvorului - Tricolorul Breaza

5188 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1573 vizualizari
06 dec. 2023 17:31

Darius Coman, nou record național la 100m bras la Europenele de seniori de la Otopeni

Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, legitimat la Clubul Barracuda Câmpina, singurul câmpinean calificat la Campionatul European de Natație pentru Seniori, care se desfășoară la Otopeni, a început această prestigioasă competiție în forță, încă de la prima sa întrecere reușind să doboare recordul național la proba de 100m bras.

2934 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

3 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

Alte stiri recente

232 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

4680 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.